Salta al contingut

T’has fet alguna volta estes preguntes?

T’has fet alguna volta estes preguntes?

Molta gent es pregunta:

  • Es preocupa Déu per mi?

  • S’acabaran algun dia les guerres i els patiments?

  • Hi ha vida després de la mort?

  • Té remei la mort?

  • Com he d’orar perquè Déu m’escolte?

  • Com puc trobar la felicitat?

On buscaries les respostes a estes preguntes? Si te n’anares a una biblioteca o a una llibreria, trobaries un muntó de llibres que afirmen tindre les respostes. Però freqüentment estos llibres es contradiuen entre ells. I altres que en principi semblen vàlids, acaben quedant-se desfasats i han de ser revisats o substituïts.

No obstant, hi ha un llibre que conté respostes fiables, verídiques. Jesucrist va dir en oració a son Pare: “La veritat [...] és la teua paraula” (Joan 17:17). Hui en dia coneixem esta “paraula” com la Bíblia. A continuació trobaràs resumides les respostes clares i confiables que dóna la Bíblia a les preguntes d’abans.

 Es preocupa Déu per mi?

PER QUÈ ENS FEM ESTA PREGUNTA: El món està ple d’injustícia i crueltat. En moltes religions s’ensenya que els nostres patiments són la voluntat de Déu.

QUÈ EN DIU LA BÍBLIA: “Lluny de Déu obrar amb maldat! Lluny del Totpoderós la injustícia!” (Job 34:10). Déu no provoca coses roïnes; tot al contrari, té un bon propòsit per a nosaltres. Per esta raó, Jesús ens va ensenyar a orar: “Pare nostre del cel [...] vinga el teu Regne, que es faça la teua voluntat ací a la terra com es fa en el cel” (Mateu 6:9, 10). Déu es preocupa tant per nosaltres que ha donat el que més vol perquè es complisca el seu propòsit amb certesa absoluta (Joan 3:16).

Consulta també Gènesi 1:26-28; Jaume 1:13 i 1 Pere 5:6, 7.

S’acabaran algun dia les guerres i els patiments?

PER QUÈ ENS FEM ESTA PREGUNTA: Les guerres continuen cobrant-se la vida d’innumerables persones. Ningú ens escapem del sofriment.

QUÈ EN DIU LA BÍBLIA: Déu ha promés un temps en el qual portarà la pau per tota la Terra. Sota el Seu govern, les persones no “s’entrenaran mai més a fer la guerra”; de fet, “forjaran relles de les seues espases” (Isaïes 2:4). Déu acabarà amb la injustícia i el patiment. La Bíblia diu que Déu “eixugarà totes les llàgrimes dels seus ulls, i no existirà més la mort, ni dol, ni crits, ni sofriment. Perquè les coses d’abans [les injustícies i els patiments actuals] han passat.” (Apocalipsi [Revelació] 21:3, 4).

Consulta també Salm 37:10, 11; 46:10 (46:9 en altres bíblies) i Miquees 4:1-4.

Hi ha vida després de la mort?

PER QUÈ ENS FEM ESTA PREGUNTA: La majoria de les religions ensenyen que hi ha vida després de la mort. Alguns creuen que els morts poden fer-nos mal. D’altres afirmen que Déu castiga els malvats turmentant-los en l’infern eternament.

QUÈ EN DIU LA BÍBLIA: “Els morts ja no saben res” (Cohèlet [Eclesiastés] 9:5). Al morir deixem d’existir. Com que els morts no saben res ni poden sentir ni fer res, no poden perjudicar-nos ni ajudar-nos (Salm 146:3, 4).

Consulta també Gènesi 3:19 i Cohèlet 9:6, 10.

 Té remei la mort?

PER QUÈ ENS FEM ESTA PREGUNTA: Tots volem viure i disfrutar de la vida amb aquells qui estimem. Per tant és natural que desitgem tornar a vore els familiars i amics que han mort.

QUÈ EN DIU LA BÍBLIA: La majoria dels qui han mort tornaran a viure. Jesús va prometre que “tots els qui són als sepulcres sentiran la seua veu i n’eixiran” (Joan 5:28, 29). En harmonia amb el propòsit original de Déu, estes persones ressuscitaran per a viure en la Terra convertida en un paradís (Lluc 23:43). Les persones que obeïsquen Déu disfrutaran de la promesa de salut perfecta i vida eterna. Per això, la Bíblia diu que “els justos posseiran la terra, hi habitaran per sempre més” (Salm 37:29).

Consulta també Job 14:14, 15; Lluc 7:11-17 i Fets 24:15.

Com he d’orar perquè Déu m’escolte?

PER QUÈ ENS FEM ESTA PREGUNTA: En pràcticament totes les religions, la gent fa oracions. Però la majoria té la sensació que ningú l’escolta.

QUÈ EN DIU LA BÍBLIA: Jesús ens va ensenyar a no repetir de memòria les oracions. Va dir: “A l’orar, no digues les mateixes coses una volta darrere d’una altra” (Mateu 6:7NM). Si volem que Déu ens escolte, hem d’orar-li de la manera que Ell vol. Per fer-ho, necessitem aprendre quina és la Seua voluntat i orar d’acord amb ella. 1 Joan 5:14 diu: “Sempre que li demanem alguna cosa d’acord amb la seua voluntat, ell ens escolta”.

Consulta també Salm 65:3 (65:2 en altres bíblies); Joan 14:6, 14 i 1 Joan 3:22.

Com puc trobar la felicitat?

PER QUÈ ENS FEM ESTA PREGUNTA: Moltes persones creuen que els diners, la fama o l’atractiu físic poden donar-los la felicitat. Van darrere d’eixes coses, però no aconseguixen ser felices.

QUÈ EN DIU LA BÍBLIA: Jesús va revelar la clau de la felicitat al dir: “Feliços els qui escolten la paraula de Déu i la guarden” (Lluc 11:28). Només trobarem l’autèntica felicitat si satisfem la nostra fam espiritual, és a dir, el desig de saber la veritat sobre Déu i el seu propòsit per a nosaltres. Eixa veritat la trobem a la Bíblia. Saber la veritat ens ajuda a distingir què és realment important i què no ho és. Si deixem que la veritat bíblica guie les nostres decisions i accions, tindrem una vida amb propòsit.

Consulta també Proverbis 3:5, 6, 13-18 i 1 Timoteu 6:9, 10.

 Açò ha sigut només una pinzellada de les respostes que dóna la Bíblia a preguntes com les que hem analitzades. T’agradaria saber-ne més? Si vols ser un dels “qui escolten la paraula de Déu”, sens dubte voldràs aprendre’n més. Potser et faces altres preguntes com ara: “Si Déu es preocupa per nosaltres, com és que ha permés tanta maldat i sofriment al llarg de la història? Com puc millorar la meua vida en família?”. La Bíblia dóna respostes satisfactòries a estes preguntes i altres més.

Però moltes persones vacil·len a l’hora de buscar respostes en la Bíblia. Pensen que és un totxo i, de vegades, difícil d’entendre. T’agradaria que t’ajudaren a trobar respostes en la Bíblia? Els Testimonis de Jehovà disposem de dos ferramentes molt útils.

En primer lloc, el llibre Què diu realment la Bíblia?, una guia dissenyada per ajudar les persones amb poc temps a examinar les respostes clares que dóna Bíblia a preguntes importants. En segon lloc, oferim cursos gratuïts de la Bíblia a domicili. Un testimoni de Jehovà de la teua localitat et visitarà a ta casa o al lloc que tu tries per dedicar uns minuts cada setmana a analitzar la Bíblia amb tu. Milions de persones per tot el planeta es beneficien d’este programa educatiu i moltes reconeixen que han trobat la veritat.

Escolta, no hi ha tresor més gran! La veritat bíblica ens allibera de supersticions, confusió i por, ja que ens dóna esperança, alegria i propòsit en la vida. Amb raó Jesús va dir: “Coneixereu la veritat, i la veritat vos farà lliures” (Joan 8:32).