Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

Carta de la Junta Directiva

Carta de la Junta Directiva

Estimat germà:

Com ja saps, la Bíblia parla d’hòmens i dones que creien en Déu i que van afrontar problemes com els nostres. Eren “com nosaltres” (Jaume 5:17). Alguns es van sentir angoixats pels problemes i inquietuds. Altres van patir molt per culpa de la família o dels germans de la congregació. I uns altres se sentien culpables pels seus errors.

Havien abandonat Jehovà del tot? No. Molts es van sentir com el salmiste, qui va dir: “M’havia allunyat com una ovella perduda: vine a buscar el teu servent, que jo no oblide els teus manaments” (Salm 119:176). Et sents igual?

Jehovà no oblida mai els seus amics que s’han apartat de la congregació. Tot el contrari, els busca, moltes vegades utilitzant els germans de la congregació. Veges, per exemple, com Jehovà va ajudar el seu servent Job, qui va passar per moltes desgràcies: la pèrdua de familiars i amics, revessos econòmics i una malaltia greu. A més, va escoltar paraules dures de persones que haurien d’haver-lo consolat. Però mai es va allunyar de Jehovà, encara que la seua manera de pensar durant un temps estava equivocada (Job 1:22; 2:10). Com va ajudar Jehovà a Job a recobrar l’equilibri?

Una manera com Jehovà va ajudar Job va ser per mitjà d’un company, Elihú. Quan Job li va contar els seus problemes, Elihú primer el va escoltar i després va parlar. Què li va dir? Li va retraure les faltes, el va fer sentir culpable o avergonyit? Es va creure més que Job? D’això res! Per esperit sant, Elihú va dir: “Davant de Déu, tu i jo som iguals: també a mi m’ha pastat del fang!” I va afegir estes paraules tranquil·litzadores: “De mi no has de témer res, jo no et forçaré” (Job 33:6, 7). En comptes de posar-li més càrregues, Elihú va consolar i animar Job de manera amorosa.

Hem preparat este fullet amb el mateix sentiment. Primer, hem escoltat i considerat atentament les circumstàncies i els sentiments de molts que s’havien allunyat (Proverbis 18:13). Després, per mitjà de l’oració, vam examinar relats de la Bíblia sobre com Jehovà va ajudar els seus servents del passat a afrontar problemes pareguts. Per últim, amb estos relats i amb experiències de hui en dia hem escrit este fullet. De tot cor t’invitem a que el lliges i penses en el seu contingut. Tingues ben segur que et volem moltíssim.

Junta Directiva dels Testimonis de Jehovà