Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 CAPÍTOL 8

Què és el Regne de Déu?

Què és el Regne de Déu?
  • Què diu la Bíblia sobre el Regne de Déu?

  • Què farà el Regne de Déu?

  • Quan conseguirà este Regne que es faça la voluntat de Déu a la terra?

1. Quina famosa oració analitzarem?

MILIONS de persones de tot el món coneixen la famosa oració del parenostre, com generalment se l’anomena. És una oració que el mateix Jesucrist va donar com a model. Esta oració té molt de significat, i conéixer les seues tres primeres peticions ens ajudarà a aprendre més sobre què diu realment la Bíblia.

2. Quines tres coses, entre altres, va ensenyar Jesús als seus deixebles a demanar en oració?

2 Al principi de la seua oració model, Jesús va dir als qui l’escoltaven: “Pregueu així: Pare nostre del cel, santifica el teu nom, vinga el teu Regne, que es faça la teua voluntat ací a la terra com es fa en el cel” (Mateu 6:9-13). Què signifiquen estes tres peticions?

3. Què ens cal saber sobre el Regne de Déu?

3 Ja hem deprés molt sobre el nom de Déu, Jehovà. També hem parlat de la Seua voluntat, el que ja ha fet i el que farà per la humanitat. Però, a què es referia Jesús amb les paraules “vinga el teu Regne”? Què és el Regne de Déu? Com santificarà este, amb la seua vinguda, el nom de Déu? I quina relació té el fet que vinga el Regne amb que es faça la voluntat de Déu?

 QUÈ ÉS EL REGNE DE DÉU?

4. Què és el Regne de Déu, i qui és el seu rei?

4 El Regne és un govern que ha establit Jehovà. Ell mateix ha elegit el Rei d’eixe govern. Qui és? Jesucrist. És millor governant que tota la resta dels governants humans; per açò li diuen: “Rei dels reis i el Senyor dels senyors” (1 Timoteu 6:15). Jesús té el poder de fer moltes més coses bones que qualsevol governant humà, inclús que els millors.

5. Des d’on governa el Regne de Déu, i sobre qui governa?

5 Des d’on governarà el Regne de Déu? Bé, on està Jesús? Com hem vist, Jesús va morir en un pal i va ressuscitar; poc temps després va pujar al cel (Fets 2:33). Per tant, allà és on està el Regne de Déu: al cel. Per això, la Bíblia l’anomena “Regne celestial” (2 Timoteu 4:18). Però encara que està al cel, governarà sobre tot el món (llig Apocalipsi 11:15).

6, 7. Per què és Jesús un rei excepcional?

6 Jesús és un rei inigualable. Per què? Una raó és que mai morirà. La Bíblia diu que, en comparació amb els reis humans, ell és “l’únic que posseeix la immortalitat i habita en una llum inaccessible” (1 Timoteu 6:16). Aixina que totes les coses bones que faça seran permanents. I sense cap dubte en farà moltes.

7 Fixa’t en esta profecia bíblica sobre Jesús: “L’Esperit del Senyor reposarà damunt d’ell: esperit de saviesa i d’enteniment, esperit de consell i de fortalesa, esperit de coneixement i de reverència pel Senyor; esperit que li inspire com reverenciar-lo. No jutjarà per les aparences ni decidirà pel que senta a dir; farà justícia als desvalguts, sentenciarà amb rectitud a favor dels pobres” (Isaïes 11:2-4). Estes paraules mostren que Jesús  regnarà sobre la humanitat amb justícia i compassió. T’agradaria tindre un governant així?

8. Qui governarà amb Jesús?

8 Una altra característica del Regne de Déu és que Jesús no governarà a soles, uns altres governaran amb ell. Per exemple, l’apòstol Pau va dir a Timoteu: “Si som constants en les proves, també regnarem amb ell” (2 Timoteu 2:12). En efecte, Pau, Timoteu i altres persones fidels seleccionades per Déu governaran amb Jesús al Regne celestial. Quants tindran eixe privilegi?

9. Quantes persones governaran amb Jesús, i quan va començar Déu a elegir-les?

9 Com vam vore en el capítol set, l’apòstol Joan va contemplar en una visió “l’Anyell [Jesucrist] dret dalt de la muntanya de Sió [el seu lloc com a Rei al cel], i amb ell hi havia els cent quaranta-quatre mil que portaven escrits al front el nom de l’Anyell i el nom del seu Pare”. Qui són eixos 144.000? El mateix Joan ens diu: “Han estat adquirits d’entre els hòmens com a primícies per a Déu i per a l’Anyell, i segueixen l’Anyell allà on va” (Apocalipsi 14:1, 4). Per tant, són seguidors fidels de Jesucrist, elegits per a governar amb ell en el cel. Després de morir i ressuscitar al cel, regnaran sobre la terra amb Jesús (Apocalipsi 5:10). Des del temps dels apòstols, Déu ha estat elegint cristians fidels fins a completar el nombre de 144.000.

10. Per què és una disposició molt amorosa que Jesús i els 144.000 governen la humanitat?

10 És una disposició molt amorosa de part de Jehovà decidir que Jesús i els 144.000 governen la humanitat. Com que Jesús va viure com a humà, coneix de primera mà els nostres patiments. Pau va dir d’ell: “No tenim un gran sacerdot incapaç de compadir-se de les nostres  febleses: ell, de manera pareguda a nosaltres, ha estat provat en tot, encara que sense pecar” (Hebreus 4:15; 5:8). Els qui governaran amb ell també han passat per proves com a humans. A més, han lluitat contra la imperfecció i han patit malalties. Sense cap dubte entendran els problemes que afronta la humanitat.

QUÈ FARÀ EL REGNE DE DÉU?

11. Per què va dir Jesús que els seus deixebles havien de demanar en oració a Déu que es fera la Seua voluntat al cel?

11 Jesús va dir que els seus deixebles havien d’orar per a que vinguera el Regne de Déu i perquè es fera la voluntat de Jehovà “ací a la terra com es fa al cel”. Déu està al cel, on els àngels fidels sempre han fet la voluntat divina. Però, en el capítol tres vam vore que un àngel roín va deixar de fer la voluntat de Déu i va aconseguir que Adam i Eva pecaren. En el capítol deu aprendrem més sobre el que diu la Bíblia d’eixe àngel conegut com Satanàs el Diable. Déu va deixar que Satanàs i els dimonis, és a dir, els àngels que van decidir seguir-lo, es quedaren al cel per un temps. Per tant, no tots al cel feien la voluntat de Déu. Però açò canviaria quan Jesucrist començara a governar en el Regne de Déu i lluitara contra Satanàs (Apocalipsi 12:7-9).

12. De quins dos importants successos parla Apocalipsi 12:10?

12 Les següents paraules profètiques descriuen el que passaria: “Ara és l’hora de la salvació, del poder i del regnat del nostre Déu, i el seu Messies ja governa, perquè l’acusador dels nostres germans [Satanàs], el qui els acusava nit i dia davant del nostre Déu, ha estat expulsat” (llig Apocalipsi 12:10). T’has adonat que al versicle es parla de dos importants successos? En primer lloc, comença a governar el Regne de Déu dirigit  per Jesucrist. En segon lloc, Satanàs és expulsat del cel i llançat a la terra.

13. Quines han sigut les conseqüències d’expulsar Satanàs del cel?

13 Com vorem més avant, estos dos successos ja han passat. Quines han sigut les conseqüències? Vegem el que va passar al cel: “Alegreu-vos-en, cel i tots els qui hi habiteu!” (Apocalipsi 12:12). Els àngels fidels s’alegren perquè es va tirar Satanàs i els seus dimonis del cel, i ara allí tots són fidels a Jehovà Déu. Hi ha completa pau i harmonia. Aixina que allà ja es fa la voluntat de Déu.

L’expulsió, de Satanàs i els seus dimonis, del cel va portar sofriment a la terra. Però prompte acabaran tots estos problemes

14. Quin ha sigut el resultat de llançar Satanàs a la terra?

14 I a la terra? La Bíblia indica: “Ai de la terra i del mar, perquè ha baixat cap a vosaltres el diable, ple de fúria, sabent que el temps se li acaba!” (Apocalipsi 12:12). Satanàs està enrabiat perquè se’l va expulsar del cel i li queda molt poc temps. Com que està furiós, causa problemes en la terra. En el següent capítol vorem més sobre eixes dificultats. Però, al vore que s’ha llançat Satanàs a la terra i el dolor tan gran que està causant, segurament ens preguntem: com aconseguirà el Regne que es faça la voluntat de Déu a la terra?

15. Quina és la voluntat de Déu per a la terra?

15 Recorda quina és la voluntat de Déu per a la terra. Com vas aprendre en el capítol tres, Jehovà va deixar clar en el jardí de l’Edén que volia que la terra fóra un paradís ple de sers humans justos que mai moririen. Quan Satanàs va aconseguir que Adam i Eva pecaren, el compliment de la voluntat de Déu per a la terra només es va vore afectat, però no va canviar. El propòsit de Jehovà encara és el mateix: “Els justos posseiran la terra, hi habitaran per sempre més” (Salm 37:29). I el Regne de Déu farà tot açò. Com?

16, 17. Què ens diu Daniel 2:44 sobre el Regne de Déu?

 16 Donem un colp d’ull a la profecia de Daniel 2:44: “En temps d’aquests reis, el Déu del cel farà que s’alce un Regne que mai no serà destruït ni passarà a cap altre poble. Farà miques i aniquilarà tots aquells altres regnes, però ell es mantindrà per sempre”. Què ens diu esta profecia sobre el Regne de Déu?

17 En primer lloc, diu que el Regne de Déu s’establix “en temps d’aquests reis”, és a dir, mentres altres governs encara existixen. En segon lloc, diu que el Regne durarà per sempre. Cap altre govern el derrotarà ni el substituirà. En tercer lloc, diu que hi haurà guerra entre el Regne de Déu i els regnes d’este món, i el Regne de Déu guanyarà. Al final, serà l’únic govern que tinga la humanitat. Disfrutarem del millor govern que mai hem conegut.

18. Com es diu la guerra entre el Regne de Déu i els governs d’este món?

18 La Paraula de Déu dóna molta informació sobre la guerra entre el Regne de Déu i els governs d’este món. Per exemple, ensenya que a l’acostar-se la fi, els esperits roïns parlaran mentires per enganyar “els reis de tota la terra”. Amb quin propòsit? “Per convocar-los a la batalla del gran dia del Déu de l’univers.” Els reixos seran reunits “al lloc que en hebreu es diu Harmagedon” (Apocalipsi 16:14, 16). Com diuen estos dos versicles, a l’enfrontament final entre els governs humans i el Regne de Déu se l’anomena guerra d’Harmagedon.

19, 20. Què impedix que es faça ara la voluntat de Déu a la terra?

19 Què aconseguirà el Regne de Déu per mitjà de la guerra d’Harmagedon? Pensem una altra vegada en la  voluntat de Jehovà per a la terra: vol que la terra siga un paradís ple de persones perfectes i justes que l’adoren. Què ho impedix ara? Una raó es que som pecadors, ens posem malats i morim. No obstant, en el capítol cinc vam vore que Jesús va morir per nosaltres perquè puguem viure per sempre. Segurament recordes estes paraules de l’Evangeli de Joan: “Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perda cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguen vida eterna” (Joan 3:16).

20 Un altre problema és que hi ha moltes persones que fan coses males: mentixen, enganyen i cometen immoralitat. No volen fer la voluntat de Déu. Però la gent que fa coses males serà destruïda en Harmagedon, la guerra de Déu (llig Salm 37:10). I una última raó per la qual no s’està fent la voluntat de Déu a la terra, és que els governs no animen la gent a fer-la. Molts governs han sigut fràgils, cruels o corruptes. La Bíblia ho diu ben clar: “L’home domina sobre l’home, per a desgràcia seua” (Eclesiastés 8:9).

21. Com aconseguirà el Regne que es faça la voluntat de Déu a la terra?

21 Després d’Harmagedon, la humanitat només tindrà un govern: el Regne de Déu. Eixe Regne acomplirà la voluntat divina i portarà meravelloses benediccions a tota la humanitat. Per exemple, acabarà amb Satanàs i els seus dimonis (Apocalipsi 20:1-3). Farà que s’aplique el poder del sacrifici de Jesucrist i, per tant, els humans fidels ja no es posaran malalts ni moriran, sinó que podran viure per sempre (llig Apocalipsi 22:1-3). A més, transformarà tota la terra en un paradís. D’esta manera, el Regne aconseguirà que es faça la voluntat de Jehovà a la terra i es santifique el nom de  Déu. Què significa açò? Que gràcies al Regne, totes les persones honraran el nom de Jehovà.

QUAN INTERVENDRÀ EL REGNE DE DÉU?

22. Com sabem que el Regne de Déu no va vindre mentres Jesús era a la terra ni justament després de la seua resurrecció?

22 Quan Jesús va dir als seus deixebles que demanaren en oració “vinga el teu Regne”, estava clar que el Regne encara no havia vingut. Va vindre quan Jesús va pujar al cel? No, perquè tant l’apòstol Pere com l’apòstol Pau van dir que després de la resurrecció de Jesús es va complir en ell la profecia del Salm 110:1 on Jehovà li va dir: “Seu a la meua dreta, i espera que faça dels enemics l’escambell dels teus peus” (Fets 2:32-35; Hebreus 10:12, 13). Per tant, Jesucrist hauria d’esperar un temps.

El Regne aconseguirà que es faça la voluntat de Déu a la terra, tal com es fa al cel

23. a) Quan va començar a governar el Regne de Déu? b) Què vorem al capítol següent?

23 Quant de temps s’hauria d’esperar? Durant els segles XIX XX, uns estudiants sincers de la Bíblia van comprendre progressivament que este període acabaria l’any 1914. (Si vols més informació sobre esta data, consulta l’apèndix «1914: un any important en les profecies bíbliques».) Els successos mundials que han passat des  de l’any 1914 confirmen que aquells estudiants de la Bíblia tenien raó. El compliment de les profecies bíbliques mostra que Jesucrist va començar a governar com a rei del Regne celestial de Déu l’any 1914. Per tant, estem vivint en el curt espai de temps que li queda a Satanàs el Diable (Apocalipsi 12:12; Salm 110:2). També podem dir que el Regne prompte actuarà perquè es faça la voluntat de Déu a la terra. Xe, quines bones notícies! Creus que això és veritat? El capítol següent t’ajudarà a vore que la Bíblia realment ho diu.