Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 APÈNDIX

Jesucrist, el Messies anunciat

Jesucrist, el Messies anunciat

PER ajudar-nos a identificar el Messies, Jehovà Déu va revelar a molts dels seus profetes bíblics detalls sobre el naixement, el ministeri i la mort d’este Llibertador anunciat. Totes eixes profecies es van complir en Jesucrist d’una manera exacta i detallada. Examinem ara unes poques profecies que predeien successos relacionats amb el naixement i la infància del Messies.

 El profeta Isaïes va predir que el Messies seria un descendent del rei David (Isaïes 9:6 [9:7 en altres bíblies]). I així va ser. La genealogia de Jesús ho confirma (Mateu 1:1, 6-17).

Miquees, un altre profeta, va predir que Jesús naixeria a “Betlem Efrata” i que arribaria a ser un governant (Miquees 5:1 [5:2 en altres bíblies]). Quan va nàixer Jesús, hi havia dos ciutats a Israel que es deien Betlem. Una estava al nord del país, a prop de Natzaret, i l’altra a prop de Jerusalem, a Judà. A la que estava a la regió de Judà abans se la coneixia com Efrata. I va ser justament a esta ciutat on va nàixer Jesús, tal com va dir la profecia (Mateu 2:1).

Una altra profecia bíblica va anunciar que Déu cridaria el seu Fill per a que isquera “d’Egipte”. Quan Jesús era un xiquet, se’l van endur a Egipte. Però, més tard, quan va morir Herodes, va tornar al seu país. D’esta manera, es va complir la profecia (Osees 11:1; Mateu 2:15).

A la taula « Profecies sobre el Messies», en la columna “Profecia” voràs textos bíblics referents al Messies. Compara’ls amb els de la columna “Compliment”. Així et convenceràs encara més que la Bíblia és la veritat.

Quan analitzes estos textos, no oblides que estes profecies es van escriure segles abans del naixement de Jesús. Ell mateix va dir: “Cal que es complisca tot el que hi ha escrit de mi en la Llei de Moisés, en els Profetes i en els Salms” (Lluc 24:44). I estes profecies es van complir amb tot detall, tal com es mostra a la Bíblia.

^ § 21 en altres bíblies.

^ § 33 en altres bíblies.

^ § 42 en altres bíblies.

^ § 45 en altres bíblies.

^ § 48 en altres bíblies.