Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 PREGUNTA 7

Què puc fer si em pressionen per a tindre sexe?

Què puc fer si em pressionen per a tindre sexe?

PER QUÈ ÉS IMPORTANT?

La decisió que prengues sobre les relacions sexuals tindrà conseqüències que condicionaran el teu futur.

I TU, QUÈ FARIES?

Imagina’t esta situació: Helena només porta dos mesos eixint amb Miquel, però és com si el coneguera de tota la vida. S’envien missatgets a cada moment, i parlen per telèfon durant hores i hores. Inclús s’acaben les frases l’un a l’altre! Però ara Miquel vol més que parlar.

Al llarg d’estos dos mesos, Miquel i Helena no han fet res més que agarrar-se de la mà i pegar-se algun bes. Helena no vol anar més allà, però tampoc vol perdre a Miquel. Ningú la fa sentir-se tan guapa ni tan especial. Ella pensa: «Al cap i a la fi, estem enamorats. . .».

Si tens prou edat per a eixir amb xics, i estigueres en la mateixa situació que Helena, què faries?

PARA’T A PENSAR

Les relacions sexuals són un regal que Déu fa a les persones casades. Practicar sexe fora del matrimoni és abusar d’este regal. Seria com agarrar una peça de roba bonica que algú t’ha regalat i gastar-la com a drap

Si desafies una llei de la física, com per exemple la llei de la gravetat, en patiràs les conseqüències. Passa lo mateix si desafies una llei moral, com la que diu: «Absteniu-vos de comportaments immorals» (1 Tessalonicencs 4:3).

Quines són les conseqüències de no fer cas d’esta norma? La Bíblia diu: «Qui porta una vida immoral peca contra el seu propi cos» (1 Corintis 6:18). És això deveres?

 Els investigadors han descobert que els qui han tingut relacions sexuals abans de casar-se a sovint patixen una o més de les següents conseqüències:

  • REMORDIMENTS. La majoria dels jóvens que han tingut sexe sense estar casats se n’han penedit després.

  • DESCONFIANÇA. Després de practicar sexe, cadascú comença a preguntar-se: «Amb qui més s’haurà gitat?».

  • DECEPCIÓ. En el seu interior, moltes xiques preferixen algú que les protegirà i que no s’aprofitarà d’elles. I molts xics reconeixen que se senten menys atrets per una xica que ja haja cedit a les seues insinuacions.

  • El punt clau: Si tens relacions sexuals abans de casar-te, et rebaixes a tu mateix llançant a perdre una cosa molt valuosa (Romans 1:24). El teu cos té massa valor com per a anar regalant-lo.

Demostra que tens prou personalitat com per a evitar «comportaments immorals» (1 Tessalonicencs 4:3). Llavors, quan algun dia et cases, podràs disfrutar del sexe a plenitud sense les inquietuds, els remordiments ni les inseguretats que solen ser els resultats de tindre relacions prematrimonials (Proverbis 7:22, 23; 1 Corintis 7:3).

 QUÈ EN PENSES?

  • Voldria algú que realment t’estima arriscar el teu benestar físic i emocional?

  • Voldria algú que realment es preocupa per tu posar en perill la teua relació amb Déu? (Hebreus 13:4.)