Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 2

Rebeca volia que Jehovà estiguera content

Rebeca volia que Jehovà estiguera content

Rebeca era una dona que volia molt Jehovà. Al seu marit li deien Isaac, qui també estimava Jehovà. Com es van conéixer Isaac i Rebeca? Com va demostrar ella que volia que Jehovà estiguera content? Aprenguem més sobre Rebeca.

Els pares d’Isaac eren Abraham i Sara. Ells vivien a Canaan, un lloc on la gent no adorava Jehovà. Però Abraham volia que el seu fill es casara amb una dona que sí adorara Jehovà. Per això va enviar el seu servent, probablement Elièzer, per trobar una dona a Isaac a Haran, on vivien alguns dels seus familiars.

Rebeca va tindre molta faena amb els camells

Elièzer va viatjar molts i molts quilòmetres amb altres servents d’Abraham. Es van emportar deu camells amb menjar i regals. Com sabria Elièzer quina dona triar per a Isaac? Quan van arribar a Haran, van parar a la vora d’un pou perquè Elièzer sabia que molt prompte vindria gent a traure aigua. Aleshores, va fer una oració a Jehovà i li va dir: ‘Si li demane a una dona que em deixe beure del seu cànter i me’n dona de beure a mi i als meus camells, sabré que esta és la dona escollida’.

Aleshores, la jove Rebeca es va acostar al pou. La Bíblia diu que era molt bonica. Elièzer li va demanar aigua i ella li va contestar: ‘Clar que sí! Et portaré aigua  per a tu i per als teus camells’. Tu saps tot el que beuen uns camells morts de set? Imagina’t quantes anades i tornades al pou havia de fer Rebeca! Veus al dibuix quanta faena té?... Elièzer estava sorprés de com Jehovà havia contestat la seua oració.

Elièzer li va donar a Rebeca molts regals. I ella els va convidar a la casa de la seua família. Elièzer va explicar perquè Abraham l’havia enviat allà i com Jehovà havia contestat la seua oració. La família de Rebeca es va alegrar moltíssim i estava d’acord amb que es casara amb Isaac.

Rebeca va anar a Canaan amb Elièzer i es va casar amb Isaac

Però, creus que Rebeca volia casar-se amb Isaac?... Ella sabia que Jehovà havia enviat Elièzer allà. Aixina que quan la família de Rebeca li va preguntar si volia anar a Canaan i casar-se amb Isaac, ella va dir: ‘Sí, vull anar!’. I immediatament se’n va anar amb ell. Quan va arribar a Canaan, Rebeca es va casar amb Isaac.

Jehovà va beneir Rebeca perquè va fer el que Ell volia. Imagina’t: molts anys després, Jesús seria descendent seu! Si eres com Rebeca i fas que Jehovà estiga content, Ell també et beneirà.

LLIG EN LA TEUA BÍBLIA