Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 3

Rahab va posar fe en Jehovà

Rahab va posar fe en Jehovà

Imagina’t que estàs a la ciutat de Jericó. Esta ciutat està a la terra de Canaan, on ningú creu en Jehovà. Allà viu una dona a qui li diuen Rahab.

Quan era xicoteta, va sentir parlar sobre com Moisés va dividir el mar Roig i com els israelites van eixir d’Egipte. També va escoltar sobre com Jehovà els havia ajudat a guanyar les guerres contra els enemics. I ara sent que els israelites estan acampats a prop de Jericó!

Rahab va protegir els espies perquè confiava en Jehovà

Una vesprada, dos espies israelites van anar a Jericó i passaren per casa de Rahab. Ella els va convidar a quedar-se. Durant eixa nit, el rei de Jericó es va enterar que hi havia uns espies a la ciutat i que havien anat a la casa de Rahab. Aixina que va enviar els guàrdies per atrapar-los. Però Rahab va amagar els dos espies al terrat de sa casa i va dir als guàrdies: ‘Els espies han estat ací, però ja se n’han anat. Si vos afanyeu, encara els agafeu!’. Saps per què Rahab protegix els espies?... Perquè confia en Jehovà i sap que Ell donarà la terra de Canaan als israelites.

Abans d’eixir de la casa de Rahab, els espies li van dir que ella i la seua família sobreviurien a la destrucció de la ciutat. Te’n recordes què li van demanar que fera?... Li van dir: ‘Agafa esta corda roja i penja-la de la finestra. Si ho fas, tu i tots els teus estareu fora de perill’. I Rahab així ho va fer. Saps què va passar després?...

Jehovà va salvar a Rahab i la seua família

Pocs dies després, els israelites van pegar voltes a la ciutat en silenci. Durant sis dies, una vegada al dia, van fer el mateix. Però al sèptim dia en van fer set voltes i després van fer un crit molt fort. Aleshores, Jehovà va fer que caigueren les muralles de la ciutat, però hi ha una casa que no cau: la que té la corda roja a la finestra. Pots vore-la a la pàgina següent?... Rahab i la seua família s’han salvat!

 Què deprens de l’exemple de Rahab?... Ella va deprendre moltes coses meravelloses de Jehovà i per això va posar fe en Ell. Tu també estàs aprenent moltes coses meravelloses de Jehovà. Confies en Ell com ho va fer Rahab?... De segur que sí!