Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 8

Josies tenia bons amics

Josies tenia bons amics

Creus que costa fer el que està bé?... Molta gent ho pensa. La Bíblia conta que fer les coses bé va ser especialment difícil per a un xiquet anomenat Josies. Però tenia bons amics que el van ajudar! Aprenguem un poquet més sobre Josies i els seus amics.

El papà de Josies era Amon, un rei de Judà. Amon era molt roín i adorava ídols, unes estàtues de déus falsos. Quan es va morir, van fer rei a Josies en lloc seu. Però Josies només tenia huit anys! Creus que va ser roín com son pare?... No, de cap manera!

Sofonies va dir a la gent que no havien d’adorar ídols

Inclús de ben jovenet, Josies volia obeir Déu. Per això va triar amics que volien Jehovà, amics que el van ajudar a fer les coses bé. T’agradaria saber qui eren alguns d’estos amics?

Un d’ells va ser Sofonies, un profeta que avisava que passarien coses males si la nació de Judà continuava adorant  ídols. Josies li va fer cas i només va adorar Jehovà, no ídols.

Un altre dels amics de Josies va ser Jeremies. Els dos tenien la mateixa edat i vivien a prop l’un de l’altre, aixina que van créixer junts. Eren tan bons amics que, quan Josies va morir, Jeremies li va compondre una cançó molt especial on li deia quant el trobava a faltar. Jeremies i Josies s’ajudaven mútuament a fer el que era correcte i a obeir Jehovà.

Josies i Jeremies s’ajudaven l’un a l’altre a fer les coses bé

Què has deprés de l’exemple de Josies?... Inclús de ben jovenet, Josies volia fer les coses bé. Sabia que havia de fer-se amic de persones que volgueren Jehovà. Per això, assegura’t de triar bons amics que vulguen Jehovà i puguen ajudar-te a fer les coses bé.