Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 9

Jeremies no va deixar de parlar de Jehovà

Jeremies no va deixar de parlar de Jehovà

Per què estan enfadats amb Jeremies?

Jehovà es va encarregar de salvar Jeremies

De vegades la gent es burla o s’enfada quan li parlem de Jehovà. Açò pot llevar-nos les ganes de continuar parlant de Déu. T’has sentit aixina alguna volta?... La Bíblia parla d’un xicon que volia Jehovà i que quasi va estar a punt de deixar de parlar d’Ell. Li deien Jeremies. Aprenguem una miqueta més sobre ell.

Quan Jeremies era un xicon, Jehovà li va dir que diguera a la gent que no fera coses males. Haver de fer açò se li va fer una muntanya a Jeremies, i va tindre por. Li va dir a Jehovà: ‘No sé què dir. Només sóc un xiquet’. Però Jehovà li va contestar: ‘No tingues por. Jo t’ajudaré’.

Jeremies va començar a dir a la gent que serien castigats si no canviaven.  Creus que van fer cas del que Jeremies deia?... No, d’això res! Alguns es van burlar i d’altres es van enfadar tant que inclús volien matar-lo! Com penses que es va sentir Jeremies?... Li va agarrar tanta por que va dir: ‘No tornaré a parlar de Jehovà mai més’. Però de veres es va donar per vençut?... No, ni parlar-ne! Jeremies volia tant Jehovà que no podia deixar de parlar d’Ell. I, com que Jeremies no es va rendir, Jehovà el va protegir.

Per exemple, en una ocasió, alguns hòmens malvats van tirar Jeremies dins d’una cisterna ben fonda i plena de fang. Allí no tenia res per a menjar ni beure. Aquells hòmens tenien la intenció de deixar-lo allí fins que es morira. Però amb l’ajuda de Jehovà, Jeremies va escapar.

Què has deprés de l’exemple de Jeremies?... Encara que de vegades va tindre por, mai va deixar de parlar de Jehovà. Quan parles de Jehovà, les persones poden burlar-se o enfadar-se. Açò pot fer-te vergonya i també por. Però per res del món deixes de parlar de Jehovà. Ell sempre t’ajudarà, tal com va fer amb Jeremies.