Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 4

Va alegrar el cor de Jehovà i de son pare

Va alegrar el cor de Jehovà i de son pare

Saps quina promesa li està fent Jefté a Jehovà?

No va ser fàcil, però la filla de Jefté va complir la promesa del seu papà

Veus la xiqueta del dibuix?... És la filla de Jefté. La Bíblia no ens diu el seu nom, però sabem que va fer que son pare i Jehovà estigueren contents. Aprenguem més sobre ella i el seu papà.

Jefté era un bon home i passava molt de temps parlant de Jehovà amb la seua xiqueta. A més, era un home fort i un bon líder. Per això, els israelites li van demanar que els ajudara a lluitar contra els seus enemics.

Jefté va demanar a Déu que l’ajudara. Li va prometre que si guanyava, li entregaria la primera persona que isquera de sa casa a rebre’l. Açò volia dir que eixa persona hauria de viure i treballar al tabernacle durant tota la seua vida.  El tabernacle era el lloc on la gent adorava Déu. Penses que Jefté va guanyar? Sí. I saps quina va ser la primera persona que va eixir a rebre’l quan va arribar a sa casa?...

Exactament! La seua única filla! Jefté es va posar molt trist perquè l’havia de deixar marxar. Però, recordes que havia fet una promesa? De seguida, la seua filla li va dir: ‘Papà, li has fet una promesa a Jehovà i l’has de complir’.

Tots els anys, les seues amigues anaven a visitar-la

La filla de Jefté també es va posar molt trista. Sabia que quan visquera al tabernacle, ja no podria casar-se ni tindre xiquets. Però ella no volia per res del món trencar la promesa de son pare. A més, volia que Jehovà estiguera content. Aixina que va eixir de sa casa per a viure al tabernacle durant tota la seua vida.

No creus que tant Jehovà com Jefté estaven molt contents pel que ella havia fet?... Clar que sí! Si obeïxes Jehovà i el vols tal com va fer la filla de Jefté, el teu papà i la teua mamà estaran molt contents, i també Jehovà.

LLIG EN LA TEUA BÍBLIA