Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 12

El nebot de Pau va ser valent

El nebot de Pau va ser valent

Aprenguem sobre un jove que va salvar la vida de son tio, l’apòstol Pau. No coneixem el nom del jove, però sabem que va ser molt valent. Vols saber què va fer?...

Pau era a la presó de Jerusalem. El van arrestar per predicar sobre Jesús. Hi havia uns hòmens roïns que odiaven Pau, així que van tramar un pla malvat. Van dir: ‘Li demanarem al comandant de l’exèrcit que diga als seus soldats que porten Pau al tribunal. Aleshores, ens amagarem en algun lloc del camí i, quan passe Pau per ahí, el matarem!’.

El nebot de Pau va contar el pla malvat a Pau i al comandant de l’exèrcit

El nebot de Pau va escoltar el pla. Què faria? Va anar a la presó i va avisar Pau. Immediatament, Pau li va dir que contara el pla malvat al comandant de l’exercit. Creus que va ser fàcil per al nebot de Pau parlar amb el comandant?... No, perquè era un home molt important. Però el nebot de Pau va ser valent i va parlar amb el comandant.

El comandant sabia ben bé què fer. Va aconseguir un exèrcit d’almenys 500 soldats per protegir Pau i els va dir que s’emportaren Pau a Cesarea eixa nit. Es va salvar Pau?... Sí. Els hòmens roïns no li van fer cap mal! El pla malvat va fallar.

Què deprens d’esta història?... Tu també pots ser tan valent com el nebot de Pau. Hem de ser valents quan parlem a la gent sobre Jehovà. Seràs valent i continuaràs parlant de Jehovà?... Si ho fas, podries salvar la vida d’algú.