Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 56

Josies estimava la Llei de Déu

Josies estimava la Llei de Déu

Josies va començar a regnar a Judà quan tenia 8 anys. En aquell temps el poble practicava la màgia i adorava ídols. Quan Josies va complir els 16, va intentar aprendre quina era la manera correcta d’adorar Jehovà. Als 20, va destruir els ídols i els altars que hi havia al territori. I als 26, es va encarregar de reparar el temple de Jehovà.

Al temple, el gran sacerdot Hilquià va trobar el manuscrit de la Llei de Jehovà, potser el que va escriure Moisés. Xafan, el secretari del rei, li va portar el manuscrit a Josies i va començar a llegir la Llei en veu alta. A mesura que Josies l’escoltava, s’adonava que el poble havia estat desobeint Jehovà durant molts anys, així que li va dir a Hilquià: «Jehovà està molt enfadat amb nosaltres. Vés i parla amb ell, que ens dirà el que hem de fer». Jehovà va contestar per mitjà de la profetessa Huldà dient: «El poble de Judà m’ha abandonat i serà castigat, però no durant el regant de Josies, perquè ell ha sigut humil».

Quan el rei Josies va escoltar el missatge, va anar al temple i va reunir el poble de Judà. Aleshores va llegir la Llei de Jehovà en veu alta a tota la nació. Tant Josies com el poble van prometre obeir Jehovà de tot cor.

La nació de Judà no havia celebrat la Pasqua en molt de temps, però quan Josies va llegir en la Llei que s’havia de celebrar tots els  anys, li va dir al poble: «Celebrarem una Pasqua a Jehovà!». Llavors Josies es va preparar per a oferir molts sacrificis i es va encarregar de posar al temple un cor de cantants. Aleshores el poble va celebrar la Pasqua seguida de la festa dels Àzims, la qual durava set dies. No s’havia celebrat una Pasqua aixina des dels dies de Samuel. Josies estimava de veritat la Llei de Déu. I tu, també disfrutes aprenent sobre Jehovà?

«La teua paraula fa llum als meus passos, és la claror que m’iŀlumina el camí» (Salm 119:105)