Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 55

L’àngel de Jehovà protegix Ezequies

L’àngel de Jehovà protegix Ezequies

L’Imperi assiri havia invadit el regne de deu tribus d’Israel. I ara Sennaquerib, el rei d’Assíria, volia invadir també el regne de dos tribus de Judà. Una per una, va començar a fer-se amb totes les ciutats de Judà. Però la ciutat que més desitjava era Jerusalem. El que Sennaquerib no sabia era que Jehovà estava protegint-la.

Ezequies, el rei de Judà, li va donar molts diners a Sennaquerib per a que deixara en pau Jerusalem. Però encara que Sennaquerib va acceptar els diners, va enviar el seu poderós exèrcit a atacar Jerusalem. La gent a la ciutat estava molt espantada, ja que els assiris anaven acostant-se més i més. Aleshores Ezequies els va dir: «No tingueu por, els assiris són forts, però Jehovà ens farà encara més forts que ells».

Sennaquerib va enviar el seu missatger, el rab-xaqué, a Jerusalem per a burlar-se de la gent. El rab-xaqué es va plantar fora de la ciutat i els va dir ben fort: «Jehovà no vos ajudarà! No deixeu que Ezequies vos enganye! No hi ha cap déu que vos puga protegir de nosaltres!».

Ezequies li va preguntar a Jehovà què devia fer, i ell li va contestar: «No tingues por del que diu el rab-xaqué. Sennaquerib no invadirà Jerusalem». Després, Ezequies va rebre unes cartes de Sennaquerib que li deien: «Rendix-te, Jehovà no et salvarà». Ezequies va dir en oració: «Jehovà, per favor, salva’ns per a que tot el món sàpia que només tu eres el Déu verdader». Jehovà li va contestar: «El rei d’Assíria no entrarà a Jerusalem, jo protegiré la meua ciutat».

Sennaquerib estava segur que Jerusalem prompte seria seua, però una nit, Jehovà va enviar un àngel als afores de la ciutat on els soldats estaven acampats, i en va matar 185.000!  El rei Sennaquerib va perdre els seus millors soldats, així que no tenia altre remei que tornar-se’n cap a casa derrotat. Jehovà va protegir Ezequies i Jerusalem tal com havia promés. Si hagueres estat a Jerusalem, hauries confiat en Jehovà?

«L’àngel de [Jehovà] acampa entorn dels seus fidels per a protegir-los» (Salm 34:8, TR [v. 7 NM])