Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 46

Jehovà demostra el seu poder

Jehovà demostra el seu poder

El regne de deu tribus d’Israel va tindre molts reis roïns, però Acab va ser el pitjor de tots. Es va casar amb Jezabel, una dona malvada que adorava Baal. Acab i ella van fer que l’adoració a Baal s’estenguera per tota la nació i van assassinar els profetes de Jehovà. Què va fer Jehovà? Va enviar el profeta Elies per donar-li un missatge a Acab.

Elies li va dir que per culpa de la seua maldat, no plouria a Israel. No van créixer les collites durant més de tres anys, i la gent passava fam. Passat un temps, Jehovà va tornar a enviar Elies a Acab. El rei li va dir: «Sempre portes problemes! Tot açò és culpa teua!». Elies li va respondre: «Jo no vaig portar la sequera. Vas ser tu, per adorar Baal. Reunix tot Israel i els profetes de Baal en el cim del Carmel».

La gent es va reunir dalt de la muntanya, i Elies els va dir: «Decidiu-vos! Si Jehovà és el Déu verdader, seguiu-lo; però si ho és Baal, llavors seguiu-lo a ell. Fem una prova: que els 450 profetes de Baal preparen una ofrena i invoquen el seu déu, i jo en prepararé una altra i invocaré Jehovà. Aquell que responga amb foc és el Déu verdader». Tots van estar d’acord.

Els profetes de Baal van preparar l’ofrena i es van passar el dia invocant el seu déu: «Oh Baal, contesta’ns!». Com Baal no responia, Elies es burlava d’ell dient-los: «Xilleu més fort, que potser s’ha adormit i necessita que el desperten». A poqueta nit, els profetes de Baal seguien sense obtindre resposta.

Elies va posar la seua ofrena sobre l’altar i va abocar aigua damunt. Llavors va orar: «Oh Jehovà, per favor, fes que tots sàpien que tu eres el Déu verdader». A l’instant, Jehovà va enviar foc des del cel per a cremar l’ofrena. El poble cridava: «Jehovà és el Déu verdader!». Elies els va dir: «No deixeu que els profetes de Baal s’escapen!». Aquell dia, van matar els 450 profetes de Baal.

 Un nuvolet va aparéixer sobre el mar i Elies li va dir a Acab: «S’acosta una tempestat. Puja al teu carro i ves-te’n a casa». De repent, el cel es va fer negre, va començar a bufar el vent i a ploure molt. Per fi s’havia acabat la sequera! Acab conduïa el seu carro tan ràpid com podia però, amb l’ajuda de Jehovà, Elies corria encara més ràpid! S’haurien acabat tots els problemes d’Elies? Ho descobriràs en la següent lliçó.

«I sabran que tens un nom, Senyor [Jehovà], que eres l’únic Altíssim sobre tota la terra» (Salm 83:19, LS [v. 18 NM])