Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 41

David i Saül

David i Saül

Després que David matara Goliat, el rei Saül li va donar el comandament del seu exèrcit. David va guanyar moltes batalles i es va fer molt popular. Cada volta que tornava de la guerra, les dones eixien a rebre’l ballant i cantant: «Saül ha matat milers i David desenes de milers!». Saül li tenia tants zels a David que volia matar-lo.

David tocava l’arpa molt bé. Un dia, mentres tocava al palau, Saül li va tirar una llança. David la va esquivar a temps, i la llança es va estacar en la paret. Després d’això, Saül va intentar matar-lo moltes voltes. Amb el temps, David va fugir i es va amagar en zones deshabitades.

Saül va reunir un exèrcit de 3.000 hòmens i va eixir a la caça de David. Per casualitat, van entrar en la  cova on David i els seus hòmens estaven amagats. Els hòmens de David li van dir: «Ara és la teua, mata Saül». David es va acostar i, sense que Saül s’enterara, li va tallar un tros de la roba. Més tard, li va saber mal haver-li faltat el respecte al rei escollit per Jehovà, i no va permetre que els seus hòmens atacaren Saül. Fins i tot, li va dir cridant a Saül que podria haver-lo matat quan va tindre l’ocasió. Però, deixaria Saül en pau a David?

Res d’això! Saül no va deixar de perseguir David. Una nit, David i el seu nebot, Abisai, es van colar en el campament de Saül. Fins i tot Abner, el guardaespatles de Saül, estava dormint. Abisai va dir: «Esta és la nostra oportunitat! Deixa’m que el mate!». David li va contestar: «Jehovà ja s’encarregarà de Saül. Agarrem només la seua llança i el seu cànter, i anem-nos-en».

David va pujar a una muntanya que hi havia prop; des d’allí es veia el campament de Saül i va cridar: «Abner, per què no has protegit el teu rei? On estan el cànter i la llança de Saül?». El rei va reconèixer la veu de David i li va dir: «Podries haver-me matat, però no ho has fet. Ara sé que seràs el pròxim rei d’Israel». Saül se’n va tornar al seu palau. Però, ¿sabies que en la família de Saül no tots odiaven David?

«Si és possible, i fins on depenga de vosaltres, estigueu en pau amb tot el món. Estimats, no vos prengueu la justícia per la vostra mà; deixeu que actue el càstig de Déu» (Romans 12:18, 19)