Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 43

El rei David comet un pecat

El rei David comet un pecat

Quan Saül va morir, David va ser proclamat rei a l’edat de 30 anys. Una nit, després d’alguns anys, va vore des del terrat del seu palau una dona molt guapa. David es va enterar que li deien Betsabé i que era la dona d’un soldat anomenat Uries. David va convidar Betsabé al seu palau. Van tindre relacions sexuals i ella es va quedar embarassada. David va intentar amagar el que havia fet. Li va dir al seu general que posara Uries en primera línia de batalla i llavors es retiraren i el deixaren sol. Després que Uries morira en batallla, David i Betsabé es casaren.

Però Jehovà va vore tot el que havia passat. Què creus que faria? Jehovà va enviar el profeta Natan a David per a que li diguera: «Un home ric tenia moltes ovelles, mentres que un home pobre només tenia una cordereta que s’estimava molt. L’home ric li va furtar a l’home pobre la seua única cordereta». David es va enfadar moltíssim i va dir: «Eixe home ric mereix la mort!». Llavors, Natan li va dir: «Tu eres l’home ric!». David, desconsolat, va admetre: «He pecat contra Jehovà». Este pecat va portar molts problemes a David i a la seua família. Jehovà va castigar David, però li va perdonar la vida perquè va ser honest i humil.

David volia construir un temple per a Jehovà, però Jehovà li ho va encarregar al seu fill Salomó. David va començar a preparar les coses per a Salomó i va dir: «El temple de Jehovà ha de ser majestuós.  Salomó encara és jove, l’ajudaré a preparar-ho tot». David va contribuir a la construcció amb molts dels seus diners, va buscar treballadors hàbils, va reunir or i plata, i va fer portar cedres des de Tir i Sidó. Cap al final de la seua vida, David li va donar a Salomó els plànols per a la construcció del temple i li va dir: «Jehovà m’ha dit que escriga estes coses per a tu. Ell t’ajudarà, no tingues por. Sigues fort i prepara’t per al treball».

«Qui amaga les seues faltes no prosperarà; obtindrà misericòrdia qui les reconeix i s’esmena» (Proverbis 28:13)