Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 40

David i Goliat

David i Goliat

Jehovà li va dir a Samuel: «Ves a casa de Jessé, perquè un dels seus fills serà el pròxim rei d’Israel». Així que Samuel va anar i, quan va vore el fill major de Jessé, va pensar: «Ha de ser este». Però Jehovà li va dir que eixe no era i va afegir: «Jo no em fixe en l’exterior de la persona, sinó en el que té al seu cor».

Jessé li va presentar sis fills més a Samuel. Però Samuel li va dir: «Jehovà no ha escollit cap d’estos. Tens més fills?». Jessé li va respondre: «En tinc un més, David, el més xicotet. Està fora cuidant de les ovelles». Quan David va entrar, Jehovà li va dir a Samuel: «És este!». Samuel va derramar oli sobre el cap de David, designant-lo aixina com a futur rei d’Israel.

Poc temps després, els israelites estaven en guerra contra els filisteus, els quals tenien al seu exèrcit un soldat gegant que li deien Goliat. Cada dia, Goliat es burlava dels israelites i els deia a crits: «Envieu-me un home per a que lluite contra mi. Si em guanya, serem els vostres esclaus. Però si guanye jo, sereu els nostres esclaus».

David va anar al campament de l’exèrcit israelita per portar-los menjar als seus germans, els quals eren soldats. Va sentir Goliat i va dir: «Jo lluitaré contra ell!». El rei Saül li va dir: «Però si només eres un xicon». David li va respondre: «Jehovà m’ajudarà».

 Saül va intentar que David es provara la seua armadura, però David li va dir: «No puc lluitar amb açò». Així que va agarrar la seua fona i va anar al riu. Va triar cinc pedres llises i se les va guardar a la bossa. Llavors, va anar corrents cap a Goliat. El gegant li cridava: «Vine ací, xaval! Donaré de menjar als pardals i als animals salvatges amb la teua carn!». Però, com David no tenia por, li va contestar: «Tu véns amb una espasa i una llança, però jo vinc en nom de Jehovà. No estàs lluitant contra nosaltres, sinó contra Déu. Tots els que estan ací voran que Jehovà és més fort que una espasa o una llança. Farà que caigues a les nostres mans».

David va coŀlocar una pedra en la fona i la va llançar amb totes les seues forces. Amb l’ajuda de Jehovà, la pedra va eixir disparada i es va clavar en el front de Goliat. El gegant va caure mort, i els filisteus van eixir corrents per salvar la vida. Confies en Jehovà igual que David?

«Als hòmens els és impossible, però no a Déu, perquè Déu ho pot tot» (Marc 10:27)