Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 37

Jehovà parla amb Samuel

Jehovà parla amb Samuel

El gran sacerdot Elí tenia dos fills, Ofní i Pinhàs, que servien al tabernacle com a sacerdots. Però ells no obeïen les lleis de Jehovà i tractaven el poble de mala manera. Quan els israelites li portaven sacrificis a Jehovà, Ofní i Pinhàs solien agarrar la millor carn per a ells. Elí sabia el que els seus fills estaven fent, però no feia res per canviar-ho. Deixaria Jehovà que la situació continuara aixina durant molt de temps?

Encara que Samuel era molt més jovenet que Ofní i Pinhàs, no feia les mateixes coses que ells. Jehovà estava molt content amb Samuel. Una nit, mentres Samuel estava dormint, va sentir una veu que el cridava. Es va alçar, va anar a vore a Elí i li va dir: «Ací estic». Però Elí li va dir: «Jo no t’he cridat, vés i gita’t». Samuel va tornar al llit, però va passar una altra volta. Quan va sentir la veu per tercera volta, Elí va comprendre que era Jehovà qui estava cridant Samuel, aixina que li va dir que si tornava a sentir la veu, diguera: «Parla, Jehovà. El teu servent t’escolta».

Samuel va tornar al llit i, poc després, va sentir una veu que deia: «Samuel, Samuel». Ell va contestar: «Parla, que el teu servent  t’escolta». Llavors, Jehovà li va dir: «Dis-li a Elí que els castigaré a ell i a la seua família. Ell sap que els seus fills estan fent coses molt roïnes al tabernacle però no fa res per a canviar-ho». Al dia següent, Samuel va obrir les portes del tabernacle tal com feia tots els dies. Tenia por de dir-li al gran sacerdot el que Jehovà li havia dit, però Elí el va cridar i li va preguntar: «Fill meu, què et va dir Jehovà? Conta-m’ho tot». I això va fer Samuel, li ho va contar tot.

A mesura que Samuel creixia, Jehovà estava al seu costat. Des d’una part del país fins a l’altra, tots els israelites sabien que Jehovà havia elegit Samuel per a que fóra profeta i jutge.

«Recorda’t del teu creador, ara que ets jove» (Eclesiastés 12:1)