Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 27

Es van rebeŀlar contra Jehovà

Es van rebeŀlar contra Jehovà

Algun temps després, mentres els israelites estaven al desert, Coré, Datan, Abiron i 250 hòmens més, es rebeŀlaren contra Moisés. Li digueren: «Ja n’hi ha prou! Per què has de ser tu el nostre líder i Aaron el gran sacerdot? Jehovà està amb tots nosaltres, no sols amb tu i Aaron». A Jehovà no li va agradar esta reacció, de fet, ho va vore un acte de rebeŀlió contra ell.

Moisés digué a Coré i als seus seguidors: «Veniu demà al tabernacle, porteu els braserets plens d’encens i Jehovà mostrarà a qui ha elegit».

Al dia següent, Coré i els 250 hòmens van anar al tabernacle tal com Moisés els havia dit. A l’aplegar, van cremar l’encens com si foren sacerdots. Així que Jehovà va dir a Moisés i a Aaron: «Separeu-vos de Coré i de la resta d’hòmens».

Tot i que Coré havia anat a l’encontre de Moisés al tabernacle, Datan, Abiron i les seues famílies no van voler anar. Jehovà va dir als israelites que s’apartaren de les tendes de Coré, Datan i Abiron, i ràpidament ho van fer. Datan, Abiron i les seues  famílies estaven fora de les seues tendes. De repent, la terra es va obrir i se’ls va engolir. Seguidament, al tabernacle, un foc va caure del cel i va consumir Coré i els 250 hòmens.

Aleshores, Jehovà li va dir a Moisés: «Agarra la vara de cada un dels caps de tribu i escriu el nom d’ell en la vara, però a la vara de Leví escriu el nom d’Aaron. Posa-les dins del tabernacle i la vara de l’home que jo haja escollit florirà».

Al dia següent, Moisés va traure totes les vares i les va mostrar a tots els caps. De la vara d’Aaron creixien flors i tenia ametles. D’esta manera, Jehovà confirmà que havia elegit Aaron com a gran sacerdot.

«Obeïu els vostres dirigents i mostreu-vos-hi dòcils» (Hebreus 13:17)