Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 18

L’esbarzer en flames

L’esbarzer en flames

Moisés va viure durant 40 anys a Madian, on es va casar i va tindre fills. Un dia, mentres pasturava les ovelles a prop de la muntanya del Sinaí, va vore una cosa sorprenent: un esbarzer que estava en flames però no es consumia! Quan Moisés es va acostar per vore què estava passant, una veu des de dins de l’esbarzer li va dir: «Moisés! No t’arrimes més. Lleva’t les sandàlies perquè la terra que estàs xafant és santa». Era Jehovà qui estava parlant-li per mitjà d’un àngel.

Moisés tenia tanta por que es va tapar la cara. L’àngel continuà dient: «He vist el sofriment dels israelites. Els salvaré dels egipcis i els portaré a una terra bona. Tu seràs qui conduirà el meu poble fora d’Egipte». Veritat que Moisés estaria molt sorprés?

Moisés va preguntar: «Què hauré de dir quan la gent em pregunte qui m’ha enviat?». Déu va respondre: «Dis-los que Jehovà, el Déu d’Abraham, el Déu d’Isaac i el Déu de Jacob, t’ha enviat». Aleshores, Moisés va dir: «I si no m’escolten?». A continuació, Jehovà li va donar proves per a demostrar-li que ell l’ajudaria. Déu li va dir que tirara el bastó a terra i, de repent, es va convertir en una serp! Després, Moisés va agarrar la serp per la cua i es convertí en un bastó de nou. Finalment, Jehovà li va dir: «Quan faces açò davant de la gent, sabran que jo t’he enviat».

Però Moisés va continuar dient: «No sé expressar-me amb facilitat». En això, Jehovà li va prometre: «Jo et diré el que has de dir i enviaré el teu germà Aaron amb tu per a que t’ajude». Ara sí, amb plena confiança que Jehovà estaria amb ell, Moisés va tornar a Egipte junt amb la seua dona i els seus fills.

«No vos preocupeu del que haureu de dir ni de com parlareu: en aquell moment [sabreu què dir]» (Mateu 10:19)