Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 102

Joan rep una revelació

Joan rep una revelació

Mentres l’apòstol Joan estava pres a l’illa de Patmos, Jesús li va mostrar 16 visions, o imatges, del futur. Estes revelaven com se santificaria el nom de Jehovà, com vindria el Seu Regne i com es faria la Seua voluntat tant al cel com a la terra.

En una visió, Joan veu Jehovà en el seu gloriós tron al cel, rodejat per 24 ancians vestits de blanc que porten corones d’or. Del tron ixen rellamps i se senten trons, aleshores els 24 ancians s’agenollen davant de Jehovà i l’adoren. En una altra visió, Joan veu una gran multitud que adora Jehovà formada per gent de tots els països, pobles i idiomes. El Corder, que és Jesús, els guia a les aigües de la vida. Més tard, en una altra visió, Jesús comença a governar com a rei al cel amb els 24 ancians. En la següent visió, Joan veu com Jesús lluita contra el Dragó, que és Satanàs, i els seus dimonis. Jesús els expulsa del cel i els tira a la terra.

 Llavors, Joan veu una imatge impressionant del Corder i els 144.000, que són els 24 ancians, plantats a la muntanya de Sió. A més, veu un àngel volant per la terra dient-li a la gent que respecte Déu i li done glòria.

En la següent visió, es lluita la guerra d’Harmagedon. En esta guerra, Jesús i el seu exèrcit conquisten el sistema malvat de Satanàs. En l’última visió, Joan veu que hi ha perfecta harmonia en el cel i en la terra. També veu que Satanàs i la seua descendència són destruïts per complet. I que tots, tant al cel com a la terra, santifiquen el nom de Jehovà i l’adoren sols a ell.

«Posaré enemistat entre tu i la dona, entre la teua descendència i la seua. Ell t’atacarà al cap i tu l’atacaràs al taló» (Gènesi 3:15 nota)