Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 97

Corneli rep esperit sant

Corneli rep esperit sant

A la ciutat de Cesarea vivia Corneli, un oficial important de l’exèrcit romà. Els jueus el respectaven a pesar que no era jueu. Corneli era generós amb els pobres i els necessitats, creia en Jehovà i li orava molt. Un dia, un àngel se li va aparéixer i li va dir: «Déu ha escoltat les teues oracions. Envia uns hòmens a la ciutat de Jafa, on està Pere, i demana-li que et visite». En seguida, Corneli va enviar tres hòmens a Jafa, que estava a uns 50 quilòmetres al sud.

Mentrestant, a Jafa, Pere va tindre una visió en la que va vore animals que els jueus no devien menjar. Va sentir una veu que li deia que se’ls menjara, però Pere es va negar dient: «En ma vida m’he menjat jo un animal impur». Llavors la veu li va dir: «No digues que estos animals són impurs, perquè Déu els ha purificat». I va afegir: «Hi ha tres hòmens davant de la teua porta, vés-te’n amb ells». Pere va obrir la porta i va preguntar als hòmens per què havien vingut. Ells li van respondre: «Ens envia Corneli, un oficial de l’exèrcit romà. Vine-te’n a sa casa, a Cesarea». Pere els va convidar a passar  la nit allí i, al sendemà, se’n va anar amb ells i amb uns germans de Jafa a Cesarea.

Quan per fi Corneli va vore Pere, es va agenollar davant d’ell. Però Pere li va dir: «Alça’t, que jo només sóc un home igual que tu. Déu em va dir que vinguera a ta casa, a pesar que els jueus no entrem a les cases dels gentils. Per favor, dis-me per què em buscaves».

Corneli li va contar a Pere: «Fa quatre dies estava orant-li a Déu, i un àngel em va dir que t’enviara a buscar. Per favor, ensenya’ns els manaments de Jehovà». Pere va dir: «Veig que Déu no fa distincions i accepta tots els qui volen servir-lo». Pere els va ensenyar moltes coses sobre Jesús. Llavors, Corneli i els que estaven allí amb ell van rebre esperit sant i es van batejar.

«[Déu] es complau en els qui creuen en ell i obren amb rectitud, de qualsevol nació que siguen» (Fets 10:35)