Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 89

Pere nega ser amic de Jesús

Pere nega ser amic de Jesús

La nit que Jesús estava amb els seus apòstols en l’habitació de dalt d’aquella casa, els va dir: «Esta nit, tots m’abandonareu». Però Pere li va dir: «Això mai! Encara que tots et deixen, jo mai t’abandonaré». Però Jesús li va contestar: «Mira, abans que un gall cante, hauràs negat tres voltes que em coneixes».

Quan els soldats van portar Jesús a casa de Caifàs, la majoria dels seus apòstols havien fugit, excepte dos que havien seguit la multitud. Un d’ells era Pere. Ell va entrar al pati de la casa de Caifàs i es va calfar a la vora del foc. Allí, a la llum de les flames, una serventa li va vore la cara i li va dir: «Jo sé qui eres! Tu estaves amb Jesús».

Pere va dir: «Què dius? No sé de què em parles», i se’n va anar cap a la porta. Però en seguida, una altra serventa el va reconéixer i va dir a la multitud: «Este home anava amb Jesús». I Pere va contestar: «Però si jo no sé qui és Jesús!». A continuació, un altre home li va dir: «Eres un d’ells! Per com parles, es nota que eres de Galilea, a l’igual que Jesús». Però Pere va jurar: «No el conec!».

En eixe mateix moment va cantar un gall. Pere va vore com Jesús es girava i el mirava. Llavors se’n va recordar de les paraules de Jesús i se’n va anar fora a plorar amargament.

Mentrestant, el Sanedrí va decidir jutjar Jesús dins de la casa de Caifàs. Encara que ja havien decidit matar-lo, ara buscaven una raó per a fer-ho. Però no en trobaven cap. Finalment, Caifàs li va preguntar directament a Jesús: «Eres el Fill de Déu?». I Jesús va dir: «Sí». Caifàs va respondre: «No necessitem més proves. Açò és ofensiu per a Déu». El tribunal va estar d’acord: «Este home mereix la mort». A continuació, li van pegar galtades, li van tirar escopinyades,  li van tapar els ulls i el van colpejar dient: «Si eres profeta, digues qui t’ha pegat!».

Quan es va fer de dia, van portar Jesús a la sala del Sanedrí i li van tornar a preguntar: «Eres el Fill de Déu?». I Jesús els va contestar: «Vosaltres mateixos ho esteu dient». Llavors el van declarar culpable d’haver ofés Déu i el van portar al palau de Ponç Pilat, el governador romà. Però, què va passar després? Ho descobriràs en la següent lliçó.

«Ha arribat [l’hora] que vos dispersareu cadascú pel seu costat, i em deixareu sol. Però jo no estic sol, perquè el Pare és amb mi» (Joan 16:32)