Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 91

Jesús ressuscita

Jesús ressuscita

Després que Jesús morira, un home ric que li deien Josep li va demanar permís a Pilat per a baixar el cos de Jesús del pal. El va embolicar amb un llençol fi i espècies, i el va deixar en una tomba nova. Després va rodar una pedra pesada davant de l’entrada. Els grans sacerdots li van dir a Pilat: «Ens preocupa que algun dels deixebles de Jesús s’emporte el cos i diga que ha ressuscitat». Així que Pilat els va dir: «Segelleu la tomba i vigileu-la».

Tres dies després, de bon matí, algunes dones van anar a la tomba i van vore que s’havia apartat la pedra de l’entrada. Dins de la tomba, un àngel els va dir: «No tingueu por. Jesús ha ressuscitat. Aneu i digueu als deixebles que es reunisquen amb ell a Galilea».

Maria Magdalena es va afanyar a buscar Pere i Joan, i els va dir: «Algú s’ha emportat el cos de Jesús!». Pere i Joan van anar corrents a la tomba, i quan van vore que estava buida, se’n van tornar cap a casa.

Quan Maria va tornar a la tomba, va vore dos àngels dins i els va dir: «No sé on s’han endut el meu Senyor». Llavors va vore un home i, pensant que era el jardiner, li va dir: «Per favor, dis-me on te l’has emportat». Però quan l’home va dir «Maria», ella va saber que era Jesús i va exclamar: «Mestre!», i el va agarrar ben fort. Jesús li va dir: «Vés i dis-los als meus germans que m’has vist». Immediatament, Maria va eixir corrents en busca dels deixebles per a dir-los que havia vist Jesús.

Més tard, dos deixebles anaven de Jerusalem a Emmaús. Un home es va unir a ells en el camí i els va preguntar de què parlaven. Ells li van dir: «No t’has enterat? Fa tres dies, els grans sacerdots van executar Jesús, i ara algunes dones diuen que l’han vist viu!». L’home els va preguntar: «Que no creieu en els profetes? Ells van dir que el Crist moriria i després ressuscitaria». I va continuar  explicant-los les Escriptures. Quan van arribar a Emmaús, els deixebles li van demanar que es quedara amb ells. Durant el sopar, quan l’home va orar per a donar les gràcies pel pa, ells es van adonar que era Jesús i, en eixe moment, va desaparéixer.

Els dos deixebles van arrancar a córrer cap a la casa on estaven els apòstols reunits a Jerusalem i van contar tot el que els havia passat. Mentres estaven allí dins, Jesús se’ls va aparéixer a tots. Al principi, els apòstols no podien creure que fóra Jesús, però llavors els va dir: «Mireu-me les mans, toqueu-me. Estava escrit que el Crist ressuscitaria d’entre els morts».

«Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi» (Joan 14:6)