Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 90

Jesús mor en el Gòlgota

Jesús mor en el Gòlgota

Els grans sacerdots van dur Jesús al palau del governador romà, Pilat, qui els va preguntar: «De què acuseu este home?». Ells li van respondre: «Diu que és un rei!». Pilat li va preguntar a Jesús: «Eres el rei dels jueus?». Jesús li va contestar: «El meu Regne no forma part d’este món».

Llavors Pilat va enviar Jesús a Herodes, el governador de Galilea, per a vore si ell el trobava culpable d’alguna cosa. Herodes no va vore que Jesús fóra culpable de res i li’l va tornar a enviar a Pilat. Llavors Pilat li va dir a la gent: «L’alliberaré, perquè ni Herodes ni jo trobem que este home siga culpable de res». Però la multitud cridava: «Mata’l! Mata’l!». Els soldats van assotar Jesús, li van pegar, li van escopir, li van posar una corona d’espines al cap i es van burlar d’ell dient-li: «Bon dia, rei dels jueus». Pilat, una altra volta, li va dir a la multitud: «No veig res de mal en este home». Però ells xillaven: «Executa’l en el pal!». Així que Pilat el va entregar per a que l’executaren.

Van portar Jesús a un paratge que es deia Gòlgota, el van clavar al pal i el van alçar. Jesús orava: «Pare, perdona’ls, perquè no saben què estan fent». La gent es burlava de Jesús dient-li: «Si eres el Fill de Déu, baixa del pal i salva’t!».

Un dels delinqüents que estava penjat al costat d’ell li va dir: «Recorda-te’n de mi quan entres en el teu Regne». Jesús li va prometre: «Estaràs amb mi en el Paradís». Per la vesprada, va caure sobre el país una foscor que va durar tres hores. Alguns deixebles es van quedar a prop del pal, entre ells Maria, sa mare. Jesús li va demanar a Joan que cuidara de Maria com si fóra sa mare.

Finalment, Jesús va dir: «S’ha complit!». Va inclinar el cap i va respirar per última volta. En aquell moment, va haver un terratrémol molt fort. En el temple, la cortina grossa que separava la cambra  sagrada del lloc santíssim es va esgarrar per la mitat. Un oficial de l’exèrcit va dir: «Realment era el Fill de Déu».

«En Jesucrist, totes les promeses de Déu han trobat un “Sí”» (2 Corintis 1:20)