Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 78

Jesús predica el missatge del Regne

Jesús predica el missatge del Regne

Poc després del seu baptisme, Jesús va començar a predicar: «El Regne de Déu està a prop». Alguns deixebles el seguien en els seus viatges per Galilea i Judea. Quan Jesús va tornar al seu poble, Natzaret, va anar a la sinagoga, va obrir el rotllo d’Isaïes i va llegir en veu alta: «Jehovà m’ha donat esperit sant per a que predique les bones notícies». Què volia dir això? Que encara que la gent volia vore’l fer miracles, la raó principal per la que havia rebut esperit sant era per a predicar les bones notícies. Aleshores va dir als qui l’escoltaven: «Hui es complix esta profecia».

A continuació, Jesús va anar al llac de Galilea, on va conéixer quatre dels seus deixebles que eren pescadors. Els va invitar dient-los: «Veniu amb mi, i vos faré pescadors d’hòmens». Estos eren: Pere, Andreu, Jaume i Joan. Immediatament van deixar el seu negoci de pesca i el van seguir. Van anar per tota Galilea predicant sobre el Regne de Jehovà en sinagogues, mercats i pels carrers. Una gran multitud de gent els seguia allà on anaven. Les notícies sobre Jesús es van escampar per totes parts, fins i tot, en llocs tan llunyans com Síria.

Amb el temps, Jesús va donar a alguns dels seus seguidors el poder de curar persones i expulsar dimonis. Altres l’acompanyaven mentres predicava de ciutat en ciutat i de poble en poble. Moltes dones fidels, com Maria Magdalena, Joana, Susanna i altres, s’encarregaven de les necessitats de Jesús i els seus seguidors.

Després d’entrenar els seus deixebles, Jesús els va enviar a predicar. A mesura que recorrien Galilea, molts més es feien deixebles i es batejaven. Hi havia tants que volien ser els seus deixebles, que Jesús els va comparar a un camp que està a punt per a la collita. Els va dir: «Demaneu-li a Jehovà que envie més treballadors a la collita». Després va elegir 70 dels seus deixebles i els va enviar de dos en dos a predicar per Judea.  Estos ensenyaven sobre el Regne a tota classe de gent i, quan tornaven, tenien moltes ganes de contar-li a Jesús com els havia anat. El Diable no podia fer res per a parar l’obra de la predicació.

Jesús es va assegurar que els seus deixebles continuaren esta labor tan important després que ell tornara al cel, i per això els va dir: «Prediqueu les bones notícies per tota la terra, ensenyeu la Paraula de Déu a les persones i bategeu-les».

«També he d’anunciar el Regne de Déu a les altres poblacions, que per això he estat enviat» (Lluc 4:43)