Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 79

Jesús fa molts miracles

Jesús fa molts miracles

Jesús va vindre a la terra a declarar les bones notícies del Regne de Déu. Per a demostrar el que Jesús farà com a rei, Jehovà li va donar esperit sant per a fer miracles. Jesús podia curar qualsevol malaltia. Allà on anava, els malaltets acudien a ell en busca d’ajuda, i ell els curava tots. Els cegos podien vore, els sords sentir, els paralítics caminar i els qui estaven endimoniats eren alliberats. Podien curar-se tan sols tocant-li la vora de la roba. La gent el seguia per totes parts. Però inclús quan volia estar a soles, Jesús no rebutjava mai ningú.

Una volta, li van portar un paralític a la casa on s’allotjava. Però la casa estava tan plena que no podien entrar, així que van fer un forat en la teulada i van baixar l’home a on estava Jesús. Aleshores Jesús li va dir: «Alça’t i camina». Quan es va alçar, la gent es va quedar bocabadada.

En una altra ocasió, mentres Jesús entrava en un poble, 10 hòmens malalts de lepra li van dir des de certa distància: «Jesús, ajuda’ns!». No se li van acostar perquè en aquell temps els leprosos tenien prohibit arrimar-se a la gent. Jesús els va dir que anaren al temple, que es el que la Llei de Jehovà deia que els leprosos havien de fer després de curar-se. I mentres estaven de camí, es van curar! Quan un dels leprosos es va adonar que s’havia curat, se’n  va tornar per a donar-li les gràcies a Jesús i alabar Déu. Només un dels deu li va donar les gràcies a Jesús!

Una dona que havia estat malalteta durant 12 anys estava desesperada per curar-se. Es va acostar a Jesús per darrere, enmig d’una multitud, i li va tocar la vora de la seua vestidura exterior. Es va curar immediatament! Quan això va passar, Jesús va preguntar: «Qui m’ha tocat?». La dona tenia por, però es va arrimar i li va dir la veritat. Jesús la va consolar dient-li: «Filla, ves-te’n en pau».

Un oficial a qui li deien Jaire li va suplicar a Jesús: «Vine a ma casa, la meua filla està molt malalteta!». Però abans que Jesús poguera arribar a casa de Jaire, la xiqueta va morir. Quan va aplegar, va vore que molta gent havia anat a plorar amb la família. Jesús els va dir: «No ploreu, sols està dormint». Aleshores li va agarrar la mà a la xiqueta i li va dir: «Alça’t!». Ella es va incorporar immediatament, i Jesús li va dir als seus pares que li donaren alguna cosa de menjar. T’imagines com se sentirien els seus pares?

«Déu el va ungir amb l’Esperit Sant i amb poder, i [...] va passar fent el bé i curant tots els oprimits pel diable, perquè Déu era amb ell» (Fets 10:38)