Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 74

Jesús és el Messies

Jesús és el Messies

Joan havia estat predicant: «Algú més important que jo ha de vindre». Quan Jesús tenia uns 30 anys, va anar des de Galilea al riu Jordà, on Joan estava batejant algunes persones. Jesús volia que Joan el batejara, però Joan li va dir: «Jo no hauria de batejar-te, més bé, eres tu qui hauria de batejar-me a mi». Jesús li va dir a Joan: «Jehovà vol que em bateges». Així que van entrar al riu, i Joan va submergir Jesús completament en l’aigua.

Quan Jesús va eixir de l’aigua, va fer una oració. En eixe moment el cel es va obrir, i l’esperit sant de Déu va baixar en forma de colom. Aleshores Jehovà va parlar des del cel: «Tu eres el meu Fill, l’estimat, t’he aprovat».

Quan Jesús va rebre l’esperit sant de Jehovà, es va convertir en el Crist, o Messies. Ara començaria la labor que Jehovà li havia encomanat fer en la terra.

Immediatament després del seu baptisme, Jesús se’n va anar al desert i va passar allí 40 dies. Quan va tornar, va anar a vore Joan. A mesura que Jesús se li acostava, Joan va dir: «Este és el Corder de Déu que llevarà el pecat del món». Al dir açò, Joan va fer saber a la gent que Jesús era el Messies. Saps què li va passar a Jesús mentres estava en el desert? Ho descobriràs en la següent lliçó.

«Una veu digué des del cel: —Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m’he complagut» (Marc 1:11)