Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 82

Jesús ensenya als seus deixebles a orar

Jesús ensenya als seus deixebles a orar

Tot el que feien els fariseus era per a impressionar la gent. Si feien alguna cosa bona, la feien davant de tots per a que els veren. Oraven en llocs públics per a que tot el món els vera. Memoritzaven oracions superllargues i les repetien a les sinagogues i en els cantons dels carrers on les persones els pogueren escoltar. Per això, la gent es va quedar molt sorpresa quan va sentir Jesús dir: «No oreu igual que els fariseus. Es pensen que impressionaran Déu gastant moltes paraules, però en realitat no és aixina. L’oració és entre Jehovà i vosaltres. No digueu sempre les mateixes coses. Jehovà vol que li conteu com vos sentiu.

»Heu d’orar d’esta manera: “Pare nostre del cel, santificat siga el teu nom. Vinga el teu Regne. Que es faça la teua voluntat tant al cel  com a la terra”». Jesús també els va dir que haurien d’orar pel menjar de cada dia, pel perdó dels seus pecats i per assumptes personals.

I va afegir: «No deixeu d’orar. Continueu demanant-li al vostre Pare, Jehovà, coses bones. Tot pare vol lo millor per al seu fill. Si el teu fill et demanara un pa, li donaries una pedra? I si et demanara un peix, li donaries una serp?».

Llavors els va explicar la lliçó: «Si vosaltres sabeu donar coses bones als vostres fills, no farà Jehovà el mateix donant-vos esperit sant? El que heu de fer és demanar». I tu, fas cas del consell de Jesús? Sobre quines coses ores?

«Demaneu, i Déu vos donarà; busqueu, i trobareu; toqueu, i Déu vos obrirà» (Mateu 7:7)