Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 72

Jesús de jovenet

Jesús de jovenet

Josep i Maria vivien a Natzaret amb Jesús i els seus altres fills i filles. Josep cobria les necessitats de la família treballant de fuster, i també els ensenyava sobre Jehovà i la Seua Llei. La família acudia de forma regular a la sinagoga i anava cada any a Jerusalem per a la Pasqua.

Quan Jesús tenia 12 anys, la seua família va fer el llarg viatge a Jerusalem com de costum. La ciutat estava plena de gent que havia anat a celebrar la Pasqua. Quan es va acabar, Josep i Maria van començar a fer el camí de tornada pensant que Jesús viatjava amb el grup. Però quan el van buscar entre els seus parents, no el van trobar.

Se’n van tornar cap a Jerusalem i, durant tres dies, van buscar el seu fill. Finalment anaren al temple. I allí estava Jesús, assentat en mig dels mestres, escoltant atentament i fent molt bones preguntes. Els mestres estaven tan impressionats amb Jesús que van  començar a fer-li preguntes. I estaven molt sorpresos amb les seues respostes, perquè veien que comprenia la Llei de Jehovà.

Josep i Maria estaven molt preocupats. Així que Maria li va dir: «Fill, hem estat buscant-te per totes parts! On t’havies clavat?». Jesús els va respondre: «No sabíeu que havia d’estar ací, a ca mon Pare?».

Jesús va tornar a Natzaret amb els seus pares. Josep li va ensenyar l’ofici de fuster. Quina classe de persona creus que era Jesús de jovenet? A mesura que creixia, Jesús adquiria més saviesa i es guanyava el favor de Déu i el de les persones.

«Déu meu, vull fer la teua voluntat: guarde la teua llei al fons del cor» (Salm 40:9 [v. 8 NM])