Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 61

No es van agenollar

No es van agenollar

Poc temps després que el rei Nabucodonosor tinguera el somni de l’estàtua, va construir una imatge gegant d’or. La va coŀlocar a la plana de Durà i va reunir davant de l’estàtua les persones més importants del país, incloent Xadrac, Meixac i Abed-Negó. El rei va manar: «Tan prompte com escolteu el so de les trompetes, arpes i gaites, agenolleu-vos davant de l’estàtua! Qui no ho faça, serà llançat al forn ardent». Què farien ara els tres hebreus, s’agenollarien davant de l’estàtua o adorarien només Jehovà?

Llavors, el rei va manar que tocaren la música, així que tot el món es va agenollar i va adorar l’estàtua, excepte Xadrac, Meixac i Abed-Negó. Alguns dels hòmens que estaven allí ho van vore i li van dir al rei: «Estos tres hebreus han rebutjat adorar l’estàtua». Nabucodonosor va ordenar que es presentaren davant d’ell i els va dir: «Vos done una altra oportunitat per a que adoreu l’estàtua; si no ho feu, vos tiraré al forn ardent. No hi ha déu que vos puga salvar de mi!». Però ells li van contestar: «No necessitem cap altra oportunitat. El nostre Déu ens pot salvar, però inclús si no ho fa, oh rei, sàpies que no adorarem la teua estàtua».

Nabucodonosor es va enfadar moltíssim i els va dir als seus hòmens: «Calfeu el forn set voltes més del que se sol calfar». Després va dir als soldats: «Lligueu estos hòmens i tireu-los dins!». El forn estava tan calent que quan els soldats es van  acostar, van morir immediatament. Els tres hebreus van caure en mig del foc, però quan Nabucodonosor va mirar a l’interior del forn, va vore que hi havia quatre hòmens en comptes de tres caminant per allí dins. Es va espantar tant que va preguntar als seus oficials: «No han sigut tres les persones que hem tirat dins del forn, com és que en veig quatre? I un d’ells pareix un àngel!».

Nabucodonosor es va arrimar al forn i va cridar: «Eixiu, servents del Déu Altíssim!». Tot el món es va sorprendre de vore que cap dels tres hebreus havia sofrit cap mal. La seua pell, monyo i roba no s’havien cremat, ni tan sols feien olor de socarrat!

Així que el rei va dir: «El Déu de Xadrac, Meixac i Abed-Negó és grandiós. Ha enviat el seu àngel i els ha salvat. No hi ha cap altre Déu com ell».

A l’igual que els tres hebreus, estàs decidit a ser lleial a Jehovà passe el que passe?

«Adora [Jehovà], el teu Déu, dóna-li culte només a ell» (Mateu 4:10, TR)