Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 57

Jehovà envia Jeremies a predicar

Jehovà envia Jeremies a predicar

Jehovà va escollir Jeremies per a que profetitzara en Judà. Li va dir que predicara i advertira la gent que deixaren de fer coses roïnes. Així que Jeremies va dir: «Però Jehovà, sóc massa jovenet; no sé parlar en públic». I Jehovà li va respondre: «No tingues por, jo et diré el que has de dir i t’ajudaré».

Jehovà li va dir a Jeremies que reunira tots els ancians del poble, que trencara una gerra de fang davant d’ells i els diguera: «Jerusalem serà destruïda d’esta manera». Quan Jeremies ho va fer, els ancians es van enfadar molt. Un sacerdot, a qui li deien Paixhur, li va pegar i el va posar en un cep. En tota la nit no va poder moure’s. Al sendemà, quan Paixhur el va alliberar, Jeremies va dir: «Ja no puc més, deixaré de predicar». Però, es va rendir de veritat? De cap manera! De fet, quan li va pegar un parell de voltes a eixa idea, va dir: «El missatge de Jehovà és com un foc dins de mi; no puc parar de predicar». De manera que Jeremies va seguir advertint la gent.

Amb el pas dels anys, un nou rei va ser coronat a Judà. Els sacerdots i els profetes falsos odiaven el missatge de Jeremies i, per això, van dir als prínceps: «Este home es mereix morir». Jeremies els va contestar: «Si em mateu, matareu un home innocent. Vos estic parlant de part de Jehovà». Quan els prínceps van sentir el que deia, van dir: «Este home de cap manera mereix la mort».

Jeremies va seguir predicant, i els prínceps s’enfadaren molt, tant que li van demanar al rei matar  Jeremies. El rei els va dir que feren el que volgueren. Així que el van tirar a una cisterna molt profunda i plena de fang amb l’esperança que allí es morira. Poc a poc, Jeremies s’afonava en el fang.

Llavors, un oficial de la cort, que li deien Èbed-Mèlec, li va dir al rei: «Els prínceps han tirat Jeremies dins d’una cisterna! Si el deixem allí, es morirà». El rei va manar a Èbed-Mèlec que agarrara 30 hòmens i traguera Jeremies de la cisterna. No creus que a l’igual que Jeremies, nosaltres tampoc hauríem de permetre que res ens impedira seguir predicant?

«Tota la gent vos odiarà per causa del meu nom. Però el qui es mantindrà ferm fins a la fi se salvarà» (Mateu 10:22)