Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 67

Les muralles de Jerusalem

Les muralles de Jerusalem

Tornem arrere uns quants anys. A la ciutat persa de Susa, vivia un israelita que servia el rei Artaxerxes, li deien Nehemies. Un dia, el seu germà va arribar de Judà amb males notícies: «Les persones que van tornar a Jerusalem corren perill. No s’han reconstruït les muralles ni les portes de la ciutat que els babilonis van destruir». Nehemies es va disgustar molt. Volia anar a Jerusalem a ajudar, així que va demanar en oració que el rei el deixara anar.

Més tard, el rei es va adonar que Nehemies estava trist i li va dir: «Mai t’havia vist aixina. Què et passa?». Nehemies li va dir: «Com vols que estiga si Jerusalem, la meua ciutat, està en ruïnes?». El rei li va preguntar: «Què puc fer per tu?». A l’instant, Nehemies va fer una oració en silenci i, llavors, li va dir: «Per favor, deixa’m que vaja a Jerusalem i reconstruïsca les muralles». El rei Artaxerxes li va dir a Nehemies que podia anar i es va assegurar que no li passara res durant el llarg viatge. També el va nomenar governador de Judà i li va donar fusta per a que fera les portes de la ciutat.

Quan Nehemies va arribar a Jerusalem, va inspeccionar les muralles. Llavors va reunir els sacerdots i els dirigents, i els va dir: «Açò és un desastre, cal que ens posem mans a la faena!». El poble va estar d’acord i va començar a reconstruir les muralles.

Però alguns enemics dels israelites es burlaven d’ells dient-los: «Una rabosa podria tombar la muralla que esteu construint». Però els treballadors no els feien cas i seguien amb la seua faena. Poc a poc, la muralla es va fer més alta i més forta.

Els enemics van decidir atacar Jerusalem per sorpresa des de diferents direccions. Quan els jueus es van enterar del seu pla, es van espantar molt. Però Nehemies els va dir: «No tingueu por. Jehovà està amb nosaltres». A continuació, va posar guardians per a protegir els treballadors, i els enemics ja no tenien possibilitat d’atacar.

 Es va acabar la reconstrucció de les muralles i les portes en només 52 dies! Nehemies va convocar tots els levites a Jerusalem per a la inauguració. Els va organitzar en dos grups de cantors. Van pujar a la muralla per les escales de la porta de la Font i van marxar en direccions oposades al voltant de la ciutat. Cantaven a Jehovà i tocaven trompetes, címbals i arpes. Esdres marxava amb un grup i Nehemies amb l’altre, fins que es van trobar al temple. Tot el poble: hòmens, dones i xiquets celebraven una festa i oferien sacrificis a Jehovà. El so alegre de les seues veus podia sentir-se des de ben lluny.

«Qualsevol arma forjada contra tu no servirà de res» (Isaïes 54:17)