Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 LLIÇÓ 63

La misteriosa inscripció de la paret

La misteriosa inscripció de la paret

Amb el temps, Baltasar va arribar a ser rei de Babilònia. Una nit, va convidar moltes de les persones més importants del país a un banquet. Va ordenar els seus servents que li portaren les copes d’or que Nabucodonosor havia agarrat del temple de Jehovà. Amb eixes copes, tant Baltasar com els seus convidats, begueren i adoraren els seus déus. De repent, una mà va aparéixer i va començar a escriure unes paraules misterioses en la paret.

Baltasar estava mort de por. Va cridar els seus mags i els va prometre: «Si algú de vosaltres pot explicar què signifiquen estes paraules, faré que siga el tercer home més poderós de Babilònia». Ho van intentar, però cap d’ells va ser capaç d’explicar-li el significat d’aquelles paraules. Llavors, la reina va entrar i li va dir: «Hi ha un home que li diuen Daniel que solia interpretar-li coses a Nabucodonosor. Segur que també et podrà explicar què signifiquen estes paraules».

Daniel es va presentar davant del rei i este li va dir: «Si em pots llegir i explicar el significat d’estes paraules, et donaré un collar d’or i et faré el tercer home més poderós de Babilònia». Però Daniel li va dir: «No vull els teus regals, però et diré el que signifiquen. Ton pare, Nabucodonosor, era molt orgullós i Jehovà el va humiliar. Saps bé tot el que li va passar. Tu li has faltat el respecte a Jehovà bevent vi amb les copes d’or del seu temple, per tant, Déu ha escrit estes paraules: mené, mené, tequel, i parsín. Açò significa que els medes i els perses conquistaran Babilònia, i tu ja no seràs rei mai més».

Pareixia impossible que algú poguera conquistar Babilònia. Esta ciutat estava protegida per unes muralles molt grosses i un riu molt profund que l’envoltava. Però just aquella nit, els medes i els  perses l’atacaren. El rei persa, Cir, va desviar el riu per a que els seus soldats pogueren travessar-lo i arribar fins a les portes de la ciutat. Quan van arribar allí, les portes estaven obertes. L’exèrcit va entrar, va conquistar la ciutat i va matar el rei. D’esta manera, Cir es va convertir en el rei de Babilònia.

Després d’un any, Cir va anunciar: «Jehovà m’ha dit que reconstruïsca el seu temple a Jerusalem. Qualsevol jueu que vullga anar, ho pot fer lliurement». Així que tal com Jehovà havia promés, molts jueus van tornar a casa 70 anys després que Jerusalem fóra destruïda. Cir va tornar les copes d’or i plata, i els utensilis que Nabucodonosor s’havia emportat del temple. Has vist de quina manera va usar Jehovà a Cir per a ajudar el seu poble?

«Ha caigut, ha caigut la gran Babilònia, i s’ha convertit en cau de dimonis» (Apocalipsi 18:2)