Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

LLIÇÓ 10

Com pots saber quina és la religió verdadera?

Com pots saber quina és la religió verdadera?

1. Hi ha només una religió verdadera?

“Guardeu-vos dels falsos profetes” (MATEU 7:15)

Jesús va ensenyar una única religió, la verdadera. De fet, la va comparar a un camí que conduïx a la vida eterna, però que poques persones el troben (Mateu 7:14). Déu només accepta l’adoració que es basa en la seua Paraula, la Bíblia. Tots “els autèntics adoradors” estan units en una sola fe. Llig Joan 4:23, 24; 14:6 i Efesis 4:4, 5.

Mira el vídeo Accepta Déu totes les religions?

2. Què va dir Jesús sobre els cristians falsos?

“Proclamen que coneixen Déu, però el neguen amb les obres”. TITUS 1:16

Jesús va advertir que hi hauria falsos profetes que corromprien el cristianisme. Diuen que les seues esglésies són cristianes i pareix que tinguen la veritat. Però les aparences enganyen! Pots reconéixer estes persones pel que realment són. Com? Només a l’adoració verdadera es pot vore els autèntics cristians amb qualitats i maneres de viure clarament identificables. Llig Mateu 7:13-23.

3. Com pots saber qui són els autèntics cristians?

Analitza estes cinc característiques:

  • Respecten la Bíblia com a Paraula de Déu. S’esforcen per viure d’acord amb els principis bíblics en comptes de deixar-se portar per les ensenyances humanes (Mateu 15:7-9). Els autèntics cristians no diuen una cosa i en fan una altra. Llig Joan 17:17 i 2 Timoteu 3:16, 17.

  • Honren el nom de Déu, Jehovà. Jesús ho va fer quan va donar a conéixer el nom de son Pare. Va fer que la gent coneguera Déu i els va ensenyar a demanar en oració que eixe nom fóra santificat (Mateu 6:9). Quina religió dóna a conéixer el nom de Déu on tu vius? Llig Salm 105:1 i 1 Cròniques 16:8.

  • Prediquen el Regne de Déu. Déu va enviar el seu Fill a predicar les bones notícies del Regne. I Jesús ho va fer fins al dia que va morir. El Regne de Déu és l’única esperança per a la humanitat (Lluc 4:43; 8:1; 23:42, 43). A més, Jesús va dir que els seus seguidors també predicarien estes bones notícies. Si algú se t’acosta i comença a parlar-te del Regne de Déu, de quina religió diries que és? Llig Mateu 24:14.

  • No són part d’este món malvat. Els pots reconéixer perquè no participen en la política ni en conflictes socials (Joan 17:16; 18:36). Tampoc imiten les pràctiques i actituds perjudicials d’este món. Llig Jaume 4:4.

  • Destaquen per l’amor que es demostren els uns als altres. Com que es guien per la Paraula de Déu, aprenen a respectar totes les persones, no importa d’on siguen. Encara que moltes religions falses recolzen les guerres, ells no ho fan (Miquees 4:1-3). En comptes d’això, utilitzen el seu temps i recursos de manera desinteressada per ajudar i animar altres persones. Llig Joan 13:34, 35 i 1 Joan 4:20.

4. Pots saber quina és la religió verdadera?

Pensa en açò: Quina religió basa totes les seues ensenyances en la Paraula de Déu, honra el nom de Déu i proclama que el Seu Regne és l’única esperança per a la humanitat? Quina religió demostra amor autèntic i no es fica en guerres? Llig 1 Joan 3:10-12.