Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

LLIÇÓ 4

Qui és Jesucrist?

Qui és Jesucrist?

1. Com va arribar a existir Jesús?

Quines qualitats de Jesús el feien una persona accessible? MATEU 11:29; MARC 10:13-16

A diferència dels humans, Jesús va viure al cel com a persona espiritual abans de nàixer a la Terra (Joan 8:23). Va ser la primera creació de Déu i va ajudar a crear totes les coses. La Bíblia l’anomena “Fill únic” de Déu, ja que va ser l’únic creat directament per Ell (Joan 1:14). També se’l coneix com a “la Paraula” perquè va ser el portaveu de son Pare. Llig Proverbis 8:22, 23, 30 i Colossencs 1:15, 16.

2. Per què va vindre Jesús a la Terra?

Déu va enviar el seu Fill a la Terra. Com? Transferint la vida de Jesús a la matriu de Maria, una jove verge d’origen jueu. Per tant, Jesús no va tindre un pare humà (Lluc 1:30-35). Jesús va vindre a la Terra per tres motius: 1) ensenyar la veritat sobre Déu, 2) donar-nos exemple de com fer la voluntat de Jehovà fins i tot quan afrontem dificultats, i 3) donar la seua vida perfecta com “a rescat”. Llig Mateu 20:28.

3. Per què necessitem un rescat?

Un rescat és el preu que es paga per salvar la vida d’algú (Èxode 21:29, 30). La mort i la vellesa no formaven part del propòsit original de Déu per a la humanitat. Com ho sabem? Déu li va dir a Adam, el primer home, que si pecava, moriria. Per tant, si Adam no haguera pecat, mai hauria mort (Gènesi 2:16, 17; 5:5). D’acord amb la Bíblia, la mort “entrà” al món mitjançant Adam. Aleshores, ell va transmetre el pecat als seus descendents i els va condemnar a la mort. Per això necessitem un rescat. Llig Romans 5:12 i 6:23.

Però, qui podria pagar el rescat i alliberar-nos de la mort? Quan morim, paguem el preu dels nostres propis pecats. Cap home imperfecte pot pagar pels pecats dels altres. Llig Salm 49:8-10 (v. 7-9 en altres bíblies).

4. Per què va morir Jesús?

Jesús era perfecte, no com nosaltres. Així que mai va pecar i, per tant, no era necessari que morira pels seus pecats. Però sí que va morir pels pecats dels altres. Quin gran amor va mostrar Déu per la humanitat a l’enviar el seu Fill perquè morira per nosaltres! I Jesús també va demostrar que ens estima a l’obeir son pare i donar la vida pels nostres pecats. Llig Joan 3:16 i Romans 5:18, 19.

Mira el vídeo Per què va morir Jesús?

5. Què està fent Jesús en l’actualitat?

Quan va estar a la Terra, va curar els malalts, va ressuscitar els morts i va ajudar els qui patien. Així va demostrar què farà en el futur per tots els qui li siguen obedients (Mateu 15:30, 31; Joan 5:28). Quan Jesús va morir, Déu el va ressuscitar com a persona espiritual (1 Pere 3:18). Després Jesús va esperar a la dreta de son Pare fins que Ell li donara autoritat per a governar com a rei sobre tota la Terra (Hebreus 10:12, 13). En l’actualitat, Jesús regna al cel, i els seus seguidors estan anunciant eixa bona notícia per tot el món. Llig Daniel 7:13, 14 i Mateu 24:14.

Molt prompte Jesús utilitzarà la seua autoritat com a rei per acabar amb tot el sofriment i amb totes les persones que el causen. Tots els qui tinguen fe en Jesús i li obeïsquen viuran feliços a la Terra convertida en un paradís. Llig Salm 37:9-11.