Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

LLIÇÓ 2

Qui és Déu?

Qui és Déu?

1. Per què hem d’adorar Déu?

Déu és el creador de totes les coses. No té principi ni fi (Salm 90:2). Ell és la font de les bones notícies que hi ha a la Bíblia (1 Timoteu 1:11). Ens va donar la vida i per això només hem d’adorar Déu. Llig Apocalipsi 4:11.

2. Com és Déu?

Ningú ha vist Déu perquè és un esperit, és a dir, una forma de vida superior a la nostra, que som de carn i ossos (Joan 1:18; 4:24). A pesar d’això, podem conéixer la personalitat de Déu gràcies a la creació. Per exemple, a la varietat de fruits i flors veiem el seu amor i la seua saviesa. La immensitat de l’univers ens revela el seu poder. Llig Romans 1:20.

Podem aprendre més de la personalitat de Déu si llegim la Bíblia. Per exemple, podem saber quines coses li agraden i quines no, com tracta la humanitat i com reacciona en diferents situacions. Llig Salm 103:7-10.

3. Té un nom Déu?

Jesús va dir: “Pare nostre del cel, santifica el teu nom” (Mateu 6:9). Encara que Déu rep molts títols, només té un nom. A cadascun dels idiomes es pronuncia diferent. En valencià és “Jehovà” o “Jahvé”. Llig Èxode 3:14 (nota) Salm 83:19 (v. 18 en altres bíblies).

Moltes traduccions de la Bíblia han reemplaçat el nom de Déu per títols com Senyor o Déu. Però quan es va escriure la Bíblia, eixe nom apareixia unes 7.000 vegades. Jesús va donar a conéixer el nom de Déu quan ensenyava a la gent. Llig Joan 17:26.

Mira el vídeo Quin és el nom de Déu?

4. Es preocupa Jehovà de nosaltres?

Com este pare amorós, Déu mira pel nostre benestar a llarg termini

Si de veritat es preocupa Jehovà de nosaltres, per què hi ha tant de sofriment al món? Alguns pensen que Déu permet el sofriment per posar-nos a prova. Però això no és veritat. Llig Jaume 1:13.

Déu ens ha donat la llibertat d’elecció perquè ens dignifica com a individus. No hauríem d’apreciar que ens haja donat la llibertat de triar si volem servir-lo? (Josué 24:15.) Però moltes persones la utilitzen per a fer coses roïnes als altres, i per això hi ha tant de sofriment. A Jehovà li dol vore esta injustícia. Llig Gènesi 6:5, 6.

Jehovà és un Déu que es preocupa per nosaltres. Ell vol que gaudim de la vida. Prompte eliminarà el sofriment i les seues causes. Mentrestant, té una bona raó per permetre el sofriment per un poc de temps. A la lliçó huit aprendrem quina és esta raó. Llig 2 Pere 2:9 i 3:7, 13.

5. Com podem acostar-nos a Déu?

Jehovà ens invita a acostar-nos a ell mitjançant l’oració. S’interessa en cadascú de nosaltres (Salm 65:3 [v. 2 en altres bíblies]; 145:18). Està disposat a perdonar-nos i reconeix els nostres esforços per agradar-lo, encara que de vegades fallem. Així que, a pesar de la nostra imperfecció, podem gaudir d’una estreta relació amb Déu. Llig Salm 103:12-14 i Jaume 4:8.

Ja que Jehovà ens ha donat la vida, hem d’amar-lo més que a cap altre (Marc 12:30). A mesura que aprenem de Déu i obeïm els seus manaments, demostrem que l’estimem i ens acostem més a ell. Llig 1 Timoteu 2:4 i 1 Joan 5:3.