Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

LLIÇÓ 8

Per què permet Déu la maldat i el sofriment?

Per què permet Déu la maldat i el sofriment?

1. Com va començar la maldat?

Déu ha permés que els humans governen el temps suficient per demostrar que no poden resoldre els problemes de la humanitat

La maldat va començar a la Terra quan Satanàs va dir la primera mentida. Ell era un àngel perfecte, però “no es va mantenir en la veritat” (Joan 8:44). Va créixer al seu interior el desig de rebre l’adoració que legítimament pertany a Déu. Satanàs va mentir a la primera dona, Eva, i la va persuadir perquè l’obeïra a ell en comptes de Déu. Adam va fer com Eva i també va desobeir Déu. La decisió d’Adam ha produït sofriment i mort. Llig Gènesi 3:1-6, 19.

Quan Satanàs va suggerir a Eva que desobeïra Déu, va començar una rebeŀlió contra la sobirania de Déu, és a dir, el dret de Jehovà de governar com a l’Altíssim. La majoria de la humanitat s’ha unit a Satanàs i ha rebutjat Déu com a governant. Satanàs ha arribat a ser el “príncep d’aquest món”. Llig Joan 14:30 i 1 Joan 5:19.

2. Va tindre defectes la creació de Déu?

Tot el que Jehovà fa és perfecte. Els humans i els àngels que Déu va crear eren capaços d’obeir-lo perfectament (Deuteronomi 32:4, 5). Els va crear amb la llibertat d’escollir fer el que estava bé o el que no. Esta llibertat ens dóna l’oportunitat d’expressar-li el nostre amor. Llig Jaume 1:13-15 i 1 Joan 5:3.

3. Per què ha permés Déu el sofriment fins ara?

Jehovà ha permés la rebeŀlió contra la seua sobirania per un temps determinat. Per què? Per a demostrar que els esforços de governar sense ell no beneficien la humanitat (Cohèlet 7:29; 8:9). Després de 6.000 anys d’història humana, l’evidència és més clara que l’aigua: els governs humans no han pogut eliminar la guerra, el crim, la injustícia i les malalties. Llig Jeremies 10:23 i Romans 9:17.

Per contra, el govern de Déu beneficia aquells que l’accepten (Isaïes 48:17, 18). Prompte, Jehovà eliminarà els governs humans. Només la gent que trie el govern de Déu viurà a la Terra (Isaïes 11:9). Llig Daniel 2:44.

Mira el vídeo Per què permet Déu el sofriment?

4. Quina oportunitat tenim gràcies a la paciència de Déu?

Satanàs va dir que els humans servim Déu per conveniència. T’agradaria refutar esta mentida? Pots fer-ho! La paciència de Déu ens permet demostrar si estem de part de la governació de Déu o dels humans. Per la nostra manera de viure demostrem el que hem escollit. Llig Job 1:8-12 i Proverbis 27:11.

5. Com podem escollir Déu com al nostre governant?

Les nostres decisions demostren si acceptem Déu com a governant

Nosaltres podem escollir Déu com al nostre governant quan el busquem i practiquem l’adoració verdadera que es basa en la Bíblia (Joan 4:23). Rebutgem Satanàs com al nostre governant quan no participem en la política ni en la guerra, com va fer Jesús. Llig Joan 17:14.

Satanàs utilitza el seu poder per promoure pràctiques perjudicials i immorals. Quan rebutgem estes pràctiques, potser alguns amics i familiars ens ridiculitzen o se’ns oposen (1 Pere 4:3, 4). Per tant, hem de decidir. Ens associarem amb les persones que estimen Déu? Obeirem les lleis sàvies i amoroses de Déu? Si ho fem, estarem provant que Satanàs va mentir quan va sostindre que ningú obeiria Déu al passar per dificultats. Llig 1 Corintis 6:9, 10 i 15:33.

L’amor de Déu per la humanitat garantix que la maldat i el sofriment acabaran. Els qui demostren fe en les promeses de Déu viuran per sempre a la Terra. Llig Joan 3:16.