Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

LLIÇÓ 12

Com pots acostar-te a Déu?

Com pots acostar-te a Déu?

1. Escolta Déu totes les oracions?

Déu vol que gent de tot tipus se li acoste en oració (Salm 65:3 [v. 2 en altres bíblies]). Però això no vol dir que escolte o accepte totes les oracions. Per exemple, les oracions d’un home que maltracta la seua dona serien ‘destorbades’ (1 Pere 3:7). De la mateixa forma, quan els israelites persistien en fer coses roïnes, Déu refusava escoltar les seues oracions. Queda clar: orar a Déu és un privilegi. No obstant, Jehovà sí acceptarà les oracions de persones que hagen comés pecats greus si estes se’n penedixen. Llig Isaïes 1:15 i 55:7.

Mira el vídeo Escolta Déu totes les oracions?

2. Com hem d’orar?

L’oració forma part de la nostra adoració a Déu. Només hem d’orar a Jehovà perquè és el nostre Creador (Mateu 4:10; 6:9). També, com que som imperfectes, hem d’orar en el nom de Jesús, ja que ell va morir pels nostres pecats (Joan 14:6). Jehovà no vol que repetim de memòria les oracions o les llegim, sinó que vol que li expressem els nostres pensaments i sentiments més profunds. Llig Mateu 6:7 i Filipencs 4:6, 7.

El nostre Creador pot escoltar-nos fins i tot quan orem en silenci (1 Samuel 1:12, 13). Ell ens invita a orar-li en tot moment, ja siga al matí quan ens alcem, a la nit quan ens gitem, abans de menjar o quan tenim algun problema. Llig 1 Pere 5:7 i Mateu 15:36.

3. Per què hem de reunir-nos els cristians?

Acostar-nos a Déu no és fàcil perquè vivim entre persones que no tenen fe en ell i es burlen de la seua promesa de portar pau a la Terra (2 Timoteu 3:1, 4; 2 Pere 3:3, 13). Així que necessitem la companyia animadora dels nostres companys de creença, i ells la nostra. Llig Hebreus 10:24, 25.

Si ens associem amb persones que demostren amor per Jehovà, ens acostarem més a ell. Les reunions dels testimonis de Jehovà ens donen l’oportunitat de beneficiar-nos de la fe dels altres. Llig Romans 1:11, 12.

4. Com pots acostar-te a Déu?

Si medites en el que has aprés de la seua Paraula, t’acostaràs més a ell. Pensa en allò que pots aprendre de les seues obres, els seus consells i les seues promeses. Orar i meditar sobre estes coses farà que valorem, encara més, l’amor de Déu i la seua saviesa. Llig Josué 1:8 i Salm 1:1-3.

Pots acostar-te a Déu només si confies en ell, si tens fe en ell. Tal com una planta necessita aigua per a créixer, la fe necessita coneixement per a enfortir-se. Per això, has d’ampliar el teu coneixement i meditar en el fonament de les teues creences. Llig Mateu 4:4 i Hebreus 11:1, 6.

5. Com et beneficiarà acostar-te a Déu?

Jehovà es preocupa d’aquells que l’estimen. Pot protegir-los de qualsevol cosa que poguera posar en perill la seua fe i la seua esperança de vida eterna (Salm 91:1, 2, 7-10). Ens advertix contra estils de vida que amenacen la nostra salut i felicitat. Jehovà ens ensenya la millor manera de viure. Llig Salm 73:27, 28 i Jaume 4:4, 8.