Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

LLIÇÓ 3

De veritat vénen de Déu les bones notícies?

De veritat vénen de Déu les bones notícies?

1. Qui és l’autor de la Bíblia?

La gent viurà eternament a la Terra! La Bíblia conté esta bona notícia (Salm 37:29). Déu va usar uns 40 hòmens fidels per escriure-la. La Bíblia està composta per 66 llibres. Moisés en va escriure els cinc primers fa uns 3.500 anys i l’apòstol Joan va escriure l’últim ara fa uns 1.900 anys. De qui eren les idees que van redactar els escriptors bíblics? Déu va utilitzar el seu esperit sant per comunicar-se amb ells (2 Samuel 23:2). D’esta manera, van posar per escrit els pensaments de Déu i no els seus. Així que Déu és l’autor de la Bíblia. Llig 2 Timoteu 3:16 i 2 Pere 1:20, 21.

Mira el vídeo Qui és l’Autor de la Bíblia?

2. Com podem saber si la Bíblia diu la veritat?

Sabem que la Bíblia prové de Déu perquè prediu el futur amb exactitud. Cap home pot fer-ho (Josué 23:14). Només el Totpoderós pot preveure amb detall el futur de la humanitat. Llig Isaïes 42:9 i 46:10.

S’esperaria que un llibre de part de Déu fóra únic, i així és. Milers de milions de còpies de la Bíblia s’han distribuït en centenars d’idiomes. A pesar de la seua antiguitat, la Bíblia concorda amb la ciència. Tampoc trobem contradiccions entre els seus 40 escriptors. * A les seues pàgines percebem l’amor de Déu i, a més, té el poder de canviar a millor la vida de la gent. Estes proves han convençut a milions de persones que la Bíblia és la Paraula de Déu. Llig 1 Tessalonicencs 2:13.

Mira el vídeo Podem fiar-nos del que diu la Bíblia?

3. De què parla la Bíblia?

La Bíblia se centra en una bona notícia: Déu té un propòsit meravellós per a la humanitat. La Paraula de Déu explica com al començament de la història l’home va perdre el privilegi de viure al paradís a la Terra i com finalment este paradís serà restaurat. Llig Apocalipsi 21:4, 5.

La Bíblia també conté lleis, principis i consells. A més, registra la història de la relació de Déu amb la humanitat. Estos relats revelen la Seua personalitat. Per això, la Bíblia pot ajudar-te a conéixer-lo i, a més, t’explica com pots fer-te amic seu. Llig Salm 19:8, 12 (v. 711 en altres bíblies); Jaume 2:23 i 4:8.

4. Com pots comprendre la Bíblia?

Este fullet és una ajuda per a comprendre el que diu la Bíblia i seguix el mateix mètode que Jesús va usar. Ell citava textos bíblics i després els explicava perquè “comprengueren les Escriptures”. Llig Lluc 24:27, 45.

Poques coses són tan fascinants com les bones notícies de Déu. Però algunes persones són indiferents a estes notícies i, fins i tot, a altres persones els molesten. Tot i això, no et desanimes. La teua esperança de gaudir de vida eterna depén que conegues Déu. Llig Joan 17:3.

 

^ § 3 Consulta el fullet Un libro para todo el mundo.