Salta al contingut

Salta a la taula de continguts

 VISQUEM COM A CRISTIANS

Com podem mostrar amor per Déu i pels altres?

Com podem mostrar amor per Déu i pels altres?

Encara que la Llei de Moisés no està vigent per als cristians, els seus dos grans manaments —estimar Déu i els altres— resumixen el que Jehovà demana de nosaltres (Mt 22:37-39). L’amor no és una qualitat que mostrem de forma automàtica. S’ha de cultivar. Com? Una manera important de fer-ho és llegint la Bíblia tots els dies. Quan analitzem les diferents qualitats de la personalitat de Déu, tal com diuen les Escriptures, podem vore i disfrutar «de l’amor del Senyor» Jehovà (Sl 27:4, Textos religiosos de l’AVL). Com a resultat, el nostre amor per Ell creix i la nostra forma de pensar s’acosta més a la seua. Açò ens motiva a obeir els Seus manaments, lo que inclou el manament de mostrar amor abnegat pels altres (Jn 13:34, 35; 1Jn 5:3). A continuació es donen tres suggerències per a disfrutar més de la lectura de la Bíblia:

  • Utilitza la imaginació i posa tots els teus sentits. Imagina que estàs allí. Què vories, escoltaries i oloraries? Quins sentiments podrien haver envolts?

  • Canvia el to, modula. Algunes opcions són: llig en veu alta o seguix la lectura mentres escoltes una gravació d’àudio, llig sobre un personatge o un tema en particular de la Bíblia en comptes de llegir els capítols en orde numèric. Per exemple, utilitza les seccions 4 o   o 16 del fullet Ajuda per a estudiar la Paraula de Déu per a llegir sobre Jesús. Llig el capítol sencer en el que es basa el text diari. Llig els llibres bíblics en l’orde en què van ser escrits.

  • Llig per a poder entendre. Llegir fins i tot un capítol cada dia amb el propòsit d’entendre’l i meditar en ell és molt millor que llegir molts capítols només per cobrir informació. Analitza el context i el marc de circumstàncies. Gasta els mapes i les referències marginals. Investiga qualsevol punt o idea que no hages entés. Si és possible, tracta de dedicar el mateix temps per a meditar com per a llegir.