Salta al contingut

Què és el Regne de Déu?

Què és el Regne de Déu?

Què diu la Bíblia

 El Regne de Déu és un govern real establit per Jehovà Déu. Al «Regne de Déu» també se l’anomena en la Bíblia «Regne del cel», perquè governa des d’allí (Marc 1:14, 15; Mateu 4:17). Encara que té moltes coses en comú amb els governs humans, els supera en tots els aspectes.

  •   Governants. Déu ha elegit a Jesucrist com a rei del Regne i li ha donat més autoritat que la que qualsevol humà haja tingut mai (Mateu 28:18). Jesús utilitza el seu poder només per fer el bé, i ja ha demostrat ser un líder compassiu i confiable (Mateu 4:23; Marc 1:40, 41; 6:31-34; Lluc 7:11-17). Davall la direcció de Déu, Jesús ha seleccionat persones de totes les nacions «que regnaran a la terra» amb ell des del cel (Apocalipsi 5:9, 10).

  •   Duració. A diferència dels governs humans, que van i venen, el Regne de Déu «es mantindrà per sempre» (Daniel 2:44).

  •   Súbdits. Tot aquell que fa la voluntat de Déu pot ser súbdit del Regne de Déu, sense importar els seus antecedents familiars o el lloc de naixement (Fets 10:34, 35).

  •   Lleis. Les lleis (o manaments) del Regne de Déu no són simples prohibicions del que està malament, sinó que milloren els valors morals dels seus súbdits. Per exemple, la Bíblia diu: «Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima els altres com a tu mateix» (Mateu 22:37-39). L’amor a Déu i als altres motiva els súbdits del Regne a fer el bé als altres.

  •   Educació. El Regne de Déu no només posa normes que eleven els valors morals dels seus súbdits, sinó que els ensenya a complir-les (Isaïes 48:17, 18).

  •   Objectiu. El Regne de Déu no busca enriquir els seus governants a costa dels súbdits, sinó complir la voluntat de Déu, inclosa la promesa que ha fet als qui l’estimen de viure per sempre en la terra feta un paradís (Isaïes 35:1, 5, 6; Mateu 6:10; Apocalipsi 21:1-4).