Salta al contingut

Quin és el senyal dels últims dies o del temps de la fi?

Quin és el senyal dels últims dies o del temps de la fi?

Què diu la Bíblia

 La Bíblia descriu els successos i les actituds de les persones que identificarien un període de temps que la Bíblia anomena «la fi del món», «els darrers dies» o «la fi» (Mateu 24:3; 2 Timoteu 3:1; Daniel 8:19).

Quines són algunes profecies bíbliques sobre els últims dies?

 La Bíblia va predir molts detalls que junts formarien «el senyal» que identificaria els últims dies (Lluc 21:7). Analitza alguns exemples:

 Guerres per totes parts. Jesús va predir: «Un poble s’alçarà contra un altre poble, i un regne contra un altre regne» (Mateu 24:7). De manera pareguda, en Apocalipsi 6:4, es va predir que a un genet simbòlic, que representa les guerres, se’l permetria «arrancar la pau de la terra».

 Fam. Jesús va predir: «Hi haurà fam» (Mateu 24:7). El llibre d’Apocalipsi també va parlar d’un altre genet simbòlic que causaria una gran fam (Apocalipsi 6:5, 6).

 Grans terratrèmols. Jesús va dir que hi hauria «terratrèmols per totes parts» (Mateu 24:7; Lluc 21:11). Tot açò causaria molt de patiment i una gran quantitat de morts sense precedents.

 Malalties. Jesús va dir que hi hauria pestes o «epidèmies» (Lluc 21:11 NT).

 Maldat. Encara que sempre ha existit, Jesús va predir que en els últims dies augmentaria «la maldat i el desordre» (Mateu 24:12 EV).

 Destrucció de la terra. Apocalipsi 11:18 va profetitzar que hi hauria persones que arruïnarien la Terra. Ho farien utilitzant no només la violència i la corrupció, sinó també contaminant el medi ambient.

 Pèrdua dels valors morals. La Bíblia va predir que hi haurà persones que seran «desagraïdes, deslleials, [...] no estaran dispostes a arribar a ningun acord, seran calumniadores, no tindran autocontrol, seran cruels, no estimaran el bé, seran traïdores, tossudes, orgulloses» (2 Timoteu 3:1-4 TNM). Este comportament arribaria a tal extrem que es podria descriure perfectament com «temps crítics i difícils de suportar».

 Desunió de les famílies. La Bíblia va predir que moltes persones «no sentiran carinyo per la família» i els fills seran «desobedients als pares» (2 Timoteu 3:2, 3 TNM).

 Falta d’amor per Déu. Jesús va predir: «Es refredarà l’amor de la majoria» (Mateu 24:12). Amb estes paraules, Jesús va voler dir que les persones no mostrarien amor per Déu. De la mateixa manera, la Bíblia diu que en els últims dies estes persones «estimaran els plaers en comptes d’estimar a Déu» (2 Timoteu 3:4 TNM).

 Hipocresia religiosa. En 2 Timoteu 3:5, la Bíblia va predir que hi hauria persones que dirien obeir a Déu però en realitat no ho farien.

 Més comprensió de les profecies bíbliques. El llibre de Daniel va predir que en els últims dies augmentaria el coneixement bíblic i, fins i tot, la comprensió d’estes profecies (Daniel 12:4).

 Predicació mundial. Jesús va predir: «Aquesta bona nova del Regne serà anunciada per tota la terra» (Mateu 24:14).

 Apatia i burla generalitzada. Jesús va predir que les persones en general passarien per alt l’evidència clara que s’acosta la fi (Mateu 24:37-39). És més, 2 Pere 3:3, 4 també afig que molts es burlarien d’eixes proves i, fins i tot, les rebutjarien per complet.

 Compliment de totes les profecies. Jesús va predir que en els últims dies es complirien al mateix temps totes estes profecies, no només unes poques o la gran majoria d’elles (Mateu 24:33).

Vivim en els últims dies?

 Sí; de fet, tant la situació mundial com la cronologia bíblica indiquen que els últims dies van començar en 1914, any que es va iniciar la Primera Guerra Mundial. Per a saber més sobre com les condicions mundials indiquen que vivim en els últims dies, mira el vídeo següent:

 El Regne de Déu va començar a regnar en el cel en 1914, i una de les primeres coses que va fer, va ser expulsar Satanàs el diable i els dimonis del cel i limitar la seua activitat només a la terra (Apocalipsi 12:7-12). La influència de Satanàs sobre les persones s’evidencia en les males actituds i accions que fan que els últims dies siguen «temps crítics i difícils de suportar» (2 Timoteu 3:1 TNM).

 Moltes persones estan preocupades per estos temps tan difícils, ja que són conscients que la societat va de mal en pitjor. Algunes, fins i tot, temen pel futur de la humanitat.

 No obstant, encara que hi ha persones que es preocupen per la situació mundial, miren al futur amb esperança i estan convençudes que prompte el Regne de Déu eliminarà tots els problemes del món (Daniel 2:44; Apocalipsi 21:3, 4). Mentrestant, esperen pacientment que Déu complisca totes les seues promeses i troben consol en estes paraules de Jesús: «El qui es mantindrà ferm fins a la fi se salvarà» (Mateu 24:13; Miquees 7:7).