Salta al contingut

Com pots superar la por a la mort?

Com pots superar la por a la mort?

Què diu la Bíblia

 És normal vore la mort com un enemic i voler prendre mesures raonables per a protegir la nostra vida (1 Corintis 15:26). No obstant, tindre una por irracional a la mort degut a les supersticions o les creences falses ens pot fer «ser esclaus tota la vida» (Hebreus 2:15). Conéixer la veritat sobre la mort et pot alliberar d’este temor i, d’esta manera, podràs disfrutar de la vida (Joan 8:32).

La veritat sobre la mort

  •   Els morts no són conscients de res (Salm 146:4). Com que la Bíblia compara la mort amb estar adormit, no hauries de tindre por a ser turmentat o a patir després de morir (Salm 13:4 [v. 3 en altres bíblies]; Joan 11:11-14).

  •   Els morts no poden fer-nos mal. Fins i tot, els qui han sigut violents «estan impotents en la mort» (Proverbis 21:16, La Biblia. Traducción del Nuevo Mundo). A més, la Bíblia diu que «els seus odis, les seues gelosies han mort amb ells» (Eclesiastés 9:6).

  •   La mort no és necessàriament la fi de tot. Gràcies a la resurrecció, Déu tornarà la vida a les persones que han mort (Joan 5:28, 29; Fets 24:15).

  •   Déu promet que en el futur «no existirà més la mort» (Apocalipsi 21:4). La Bíblia diu que quan arribe eixe dia «els justos posseiran la terra, hi habitaran per sempre més», completament lliures de la por a la mort (Salm 37:29).