Salta al contingut

Té Déu un nom?

Té Déu un nom?

Què diu la Bíblia

 Tots els humans tenen un nom propi. ¿No seria raonable que Déu tinguera un nom? Tindre i utilitzar noms propis és una part fonamental de les relacions humanes. Hauria de ser diferent quan parlem de la nostra relació amb Déu?

 En la Bíblia, Déu diu: «Jo soc Jehovà. Eixe és el meu nom» (Isaïes 42:8 NM). I encara que té molts títols com «Déu totpoderós», «Senyor» i «Creador» dona honra als seus adoradors convidant-los a dirigir-se a ell pel seu nom propi (Gènesi 17:1; Fets 4:24; 1 Pere 4:19).

 Moltes traduccions de la Bíblia contenen el nom personal de Déu en Èxode 6:3. Este passatge diu en la Traducció del Nou Món: «Em vaig aparéixer a Abraham, Isaac i Jacob com el Déu Totpoderós, però respecte al meu nom, Jehovà, no em vaig donar a conéixer a ells».

 Jehovà és una traducció del nom de Déu en valencià que s’ha utilitzat durant segles. Encara que molts erudits preferixen anomenar-lo «Iahvé», Jehovà és la forma més coneguda. La primera part de la Bíblia va ser escrita en hebreu, una llengua que es llig de dreta a esquerra. En este idioma, el nom diví es representa amb quatre consonants, יהוה. Estes quatre lletres hebrees, que es traduïxen per les consonants JHVH, se les anomena tetragrama.