Salta al contingut

Hauríem d’adorar imatges?

Hauríem d’adorar imatges?

Què diu la Bíblia

No, no hauríem de fer-ho. Al descriure les lleis que Déu va donar a la nació d’Israel, la New Catholic Encyclopedia menciona: «Per diversos relats bíblics, queda clar que l’adoració verdadera a Déu era sense imatges». Examinem els versicles bíblics següents:

  • «No et fabriques ídols; no et faces cap imatge del que hi ha dalt al cel, ací baix a la terra o en les aigües d’ací baix. No els adores ni els dones culte, perquè jo, el Senyor, el teu Déu, sóc el Déu-gelós.» (Èxode 20:4, 5) Donat que Déu és «gelós», està clar que no li agrada que venerem o adorem imatges, icones, ídols, estàtues o símbols.

  • «No cedisc als ídols el meu honor.» (Isaïes 42:8) Déu rebutja l’adoració que se li dona per mitjà d’imatges. Quan alguns israelites intentaren adorar-lo utilitzant una estàtua d’un vedell, Déu va dir que havien comés un pecat molt greu (Èxode 32:7-9).

  • «No hem de pensar que la divinitat siga semblant a imatges d’or, de plata o de pedra, treballades per l’art i el talent dels hòmens.» (Fets 17:29) En contrast amb l’adoració pagana, que sovint utilitza imatges «treballades per l’art i el talent dels hòmens», tal com diu la Bíblia, cal que els cristians «fem camí per la fe, sense veure-hi» (2 Corintis 5:7).

  • «Guardeu-vos dels ídols.» (1 Joan 5:21) En els manaments que es donaren a la nació d’Israel i als cristians, la Bíblia mostra clarament que l’ensenyança sobre l’ús d’imatges o icones per adorar a Déu és un mite.