Salta al contingut

Què diu la Bíblia sobre ser generosos?

Què diu la Bíblia sobre ser generosos?

Què diu la Bíblia?

La Bíblia anima a mostrar generositat amb el motiu correcte i de manera voluntària. A més, mostra que quan es dona als altres els beneficis no són només per al qui rep sinó també per al qui dona (Proverbis 11:25; Lluc 6:38). Jesús va dir: «Fa més feliç donar que rebre» (Fets 20:35).

 Per què ser generós es beneficiós?

Ser generós es beneficiós quan es fa voluntàriament. La Bíblia diu: «Que cadascú done allò que de cor ha decidit, no de mala gana ni per força, perquè Déu estima el qui dóna amb alegria» (2 Corintis 9:7).

Donar des del cor forma part de la «religió pura» o de l’adoració que Déu aprova (Jaume 1:27). Una persona que ajuda generosament a qui ho necessita treballa colze a colze amb Déu, el qual se sent complagut quan ho fem (Proverbis 19:17). La Bíblia ensenya que Déu recompensarà al generós (Lluc 14:12-14).

 Quan no seria apropiat donar?

Quan es fa per motius egoistes. Per exemple:

Quan dona suport a activitats o actituds que Déu condemna. Per exemple, no estaria bé donar diners a algú per a que se’ls jugue en apostes, en drogues o en alcohol (1 Corintis 6:9, 10; 2 Corintis 7:1). De la mateixa manera, no seria apropiat mostrar generositat a una persona que pot mantindre’s econòmicament però rebutja fer-ho (2 Tessalonicencs 3:10).

Quan és un obstacle per a complir amb les responsabilitats familiars. La Bíblia ensenya que els caps de família han de cobrir les necessitats familiars (1 Timoteu 5:8). No estaria bé que un cap de família fora generós amb altres persones però desatenguera a la seua pròpia família. De manera pareguda, Jesús va condemnar als qui rebutjaven atendre les necessitats dels seus pares majors, afirmant que totes les seues possessions eren una ofrena dedicada a Déu (Marc 7:9-13).