Salta al contingut

Què diu la Bíblia sobre els dinosaures?

Què diu la Bíblia sobre els dinosaures?

Què diu la Bíblia

No hi ha una referència directa als dinosaures en la Bíblia. Tot i això, la Bíblia diu que Déu ho ha creat tot, per tant és evident que també va crear estos animals  * (Apocalipsi 4:11). La Bíblia no menciona de manera específica els dinosaures, però parla de grups de criatures en els quals podrien estar inclosos:

Evolucionaren els dinosaures d’altres animals?

En lloc d’aparéixer gradualment per mitjà d’un procés evolutiu, els dinosaures aparegueren de repent en el registre fòssil. Açò està d’acord amb les declaracions que indiquen que Déu va crear tots els animals. Per exemple, el Salm 146:6 descriu a Déu com aquell «que ha fet el cel, la terra i el mar, i tot el que s’hi mou».

Quan visqueren els dinosaures?

La Bíblia diu que els animals del mar i la terra van ser creats durant els dies, o períodes, quint i sext de la creació  * (Gènesi 1:20-25, 31). Així que, la Bíblia permet entendre que els dinosaures aparegueren i existiren durant un llarg període de temps.

Eren Behemot i Leviatan dinosaures?

No. Encara que estos animals es mencionen en el llibre bíblic de Job, no es poden identificar amb seguretat. A Behemot se’l sol associar a l’hipopòtam i a Leviatan al cocodril. Estes identificacions coincidixen amb les descripcions que donen d’ells les Escriptures (Job 40:15-23; 41:1, 14-17, 31). En qualsevol cas, els termes «Behemot» i «Leviatan» no es referixen a dinosaures. Déu li va dir a Job que observara estos animals personalment, i Job va viure molt després que els dinosaures s’hagueren extingit (Job 40:16; 41:8).

Què els va passar als dinosaures?

La Bíblia no fa menció de la desaparició dels dinosaures. No obstant això, declara que Déu va «voler que tot fóra creat». Per tant, el seu propòsit va incloure crear els dinosaures (Apocalipsi 4:11). Quan eixe propòsit es va complir, Déu va permetre que els dinosaures s’extingiren.

^ § 1 El registre fòssil prova que els dinosaures existiren. De fet, els fòssils mostren que durant un temps els dinosaures abundaren en una gran varietat de formes i tamanys.

^ § 6 En la Bíblia, la paraula «dia» es pot referir a períodes de temps que duren milers d’anys (Gènesi 1:31; 2:1-4; Hebreus 4:4, 11).