Salta al contingut

PREGUNTES QUE ES FAN ELS JÓVENS

Com puc motivar-me per a fer exercici?

Com puc motivar-me per a fer exercici?

 Com puc motivar-me per a fer exercici?

En alguns països, la gent jove cada volta dedica menys temps a fer activitats físiques, i això posa en risc la seua salut. Amb raó la Bíblia diu que l’exercici físic és beneficiós (1 Timoteu 4:8). Pensa en açò:

 • L’exercici pot fer que et sentes millor. L’activitat física fa que s’alliberen endorfines al cervell, una substància química que fa que et sentes més relaxat i feliç. Alguns diuen que l’exercici és un antidepressiu natural.

  «Si el primer que faig al matí és córrer, sóc més productiva i tinc millor actitud.» (Regina)

 • L’exercici fa que et veges millor. Fer exercici de manera equilibrada t’ajudarà a sentir-te més fort, més en forma i més segur de tu mateix.

  «Està genial poder fer deu flexions, fa un any no podia fer-ne cap! Lo millor de tot, és saber que estic cuidant del meu cos.» (Olivia)

 • L’exercici pot prolongar-te la vida. Estar actiu beneficia el teu sistema cardiovascular i respiratori. L’exercici aeròbic també pot ajudar-te a previndre malalties coronàries, una de les principals causes de mort en hòmens i dones.

  «Quan tenim una rutina d’exercici saludable, li mostrem al nostre Creador que apreciem el cos que ens ha donat.» (Jessica)

Conclusió: Fer exercici beneficiarà la nostra salut ara, i també en el futur. Una xica jove anomenada Tonya diu: «Mai diràs: Com m’haguera agradat no eixir a caminar o a córrer. Quan deixe de posar excuses i faig exercici, mai em penedisc».

Un cotxe que no té manteniment, potser deixe de funcionar; pot passar-te el mateix si no fas exercici.

 Per què no faig exercici?

Pot ser per diversos obstacles:

 • No li donem importància. «Pense que les persones se senten invencibles quan són jóvens. És difícil imaginar un temps quan tindràs problemes de salut. Penses que és un problema de gent major.» (Sophia)

 • No tinc temps. «Amb un horari ocupat, he de trobar temps per a menjar bé i dormir prou, però buscar temps per a fer exercici és tot un desafiament.» (Clarissa)

 • No soc membre d’un gimnàs. «Estar en forma és car. Si vols anar al gimnàs, has de pagar!» (Gina)

Pensa en açò:

Quin és el teu major obstacle per a fer exercici? Superar-lo requerirà treball i esforç, però els resultats valdran la pena.

 Com puc fer l’exercici que necessite?

Alguns suggeriments:

 • Fes-te responsable de la teua salut (Gàlates 6:5).

 • No poses excuses (Eclesiastés 11:4). Per exemple, no fa falta anar a un gimnàs per a començar un programa d’exercici. Busca una activitat que t’agrade i fes-la part de la teua rutina.

 • Per a agarrar idees, pregunta a altres què fan per a fer exercici (Proverbis 20:18).

 • Posa’t un horari específic. Establix objectius i anota el teu progrés per a motivar-te (Proverbis 21:5).

 • Busca algú que faça exercici amb tu. Un «company d’entrenament» pot animar-te i ajudar-te a no deixar la rutina (Eclesiastés 4:9, 10).

 • A voltes et sentiràs estancat, no et rendisques quan et sentes així (Proverbis 24:10).

 Sigues equilibrat

La Bíblia anima els hòmens i les dones a que siguen persones «sòbries», o equilibrades (1 Timoteu 3:2, 11). Sigues equilibrat amb l’exercici. Les persones que porten les rutines a l’extrem se les considera superficials. «Quan un xic es preocupa més per la seua aparença que per la seua inteŀligència deixa de ser atractiu», diu una xica jove anomenada Júlia.

A més, ves amb compte amb els cartells amb frases motivadores d’esport com: «Quan ja no pots més, fes-ne 10 més». Este consell pot perjudicar-te la salut i fer que t’oblides del «que més convé» en la vida (Filipencs 1:10).

A més, estos cartells poden tindre un efecte contrari. Una jove anomenada Vera diu: «Moltes xiques guarden imatges de persones a les quals els agradaria semblar-se, i les miren quan necessiten motivació. Però acaben comparant-se amb estes persones i se senten desanimades. És millor posar-se com a objectiu millorar la salut, no sols l’aparença».