Salta al contingut

Un descobriment arqueològic demostra que el Rei David va existir

Un descobriment arqueològic demostra que el Rei David va existir

D’acord amb la Bíblia, el Rei David d’Israel va viure en el segle 11 abans de la nostra era, i els seus descendents van regnar durant centenars d’anys. No obstant això, alguns crítics afirmen que el Rei David és un mite, o una llegenda que es va inventar la gent temps després. Però, va ser el Rei David una persona real?

L’any 1993, l’arqueòleg Avraham Biran i el seu equip van descobrir un fragment d’una pedra en Tel Dan (al nord d’Israel) que tenia una inscripció que deia «Casa de David». Esta inscripció està escrita en semític antic, i data del segle nové abans de la nostra era. Evidentment, formava part d’un monument que van erigir els arameus per a presumir de les seues victòries sobre els israelites.

Un article del Bible History Daily diu: «Alguns dubten de la inscripció “Casa de David” [...]. No obstant, la majoria d’erudits i arqueòlegs van acceptar sense problema que l’estela de Tel Dan és la primera prova clara de l’existència del Rei David de la Bíblia. Açò fa que siga un dels majors descobriments arqueològics publicats al diari científic Biblical Archaeology Review (BAR).